Surhuisterveen

Februari 2021 – Nieuwsbrief voor belangstellenden voor Knarrenhof Surhuisterveen
Het is een bijzondere tijd, een periode waarin bijna alles stil lijkt te staan. Gelukkig staat de ontwikkeling van het project Knarrenhof op de locatie van het voormalig Lauwers College aan de Langelaan Surhuisterveen niet stil. Het overleg met de gemeente, de initiatiefgroep en Stichting Knarrenhof heeft flinke vorderingen gemaakt, om een woonvorm als Knarrenhof te kunnen realiseren.

Het plan voorziet in de bouw van 25 levensloopbestendige woningen, huur en koop, in de vorm van een woonhof. De woningen variëren in oppervlakte en aantal slaapkamers en hebben een kleine eigen tuin plus het centrale binnenhof. De initiatiefnemers streven er naar om betaalbare, duurzame en levensloopbestendige woningen te creëren voor belangstellenden die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Maar waar ook indien noodzakelijk ondersteuning en faciliteiten op maat geboden kunnen worden. Het plan voorziet in een centrale ontmoetingsplaats voor bewoners en ook voor de omgeving. Om langer te kunnen genieten van de voordelen die zelfstandig- en levensloopbestendig wonen biedt, zijn we gezamenlijk voortvarend op weg om deze opzet te realiseren.

Als alles volgens planning te realiseren valt staat er eind 2022 een Knarrenhof in het centrum van Surhuisterveen. Via deze pagina houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen. Mocht u ook belangstelling hebben in deze woonvorm kunt u zich inschrijven door hier te klikken en u aan te melden. Het eerst geplande informatiemoment zal waarschijnlijk gaan over het eerste ontwerp, die we in een online-presentatie zullen delen met de ingeschrevenen en waar we naar hun mening vragen.