Lansingerland

Mei 2019
Op 11 mei 2017 werd iemand in Lansingerland via informatie op het Internet enthousiast over het “concept” Knarrenhof. Het concept veranderde al snel een droom en ze besloot om meteen maar aan de slag te gaan om deze droom waar te maken.

Ze sprak met wethouders, ambtenaren, plaatselijke politieke partijen, de krant en met heel veel dorpsgenoten en reed keer op keer Lansingerland door, op zoek naar grond. Op woensdag 2 mei 2018 werd de eerste bijeenkomst in Berkel en Rodenrijs georganiseerd, waar een veertigtal belangstellenden op af kwam. Er werd spontaan een trekkersgroep geformeerd en de plaatselijke krant schreef een positief stuk. Er volgden meer inschrijvingen.
Inmiddels hebben we bijna tachtig inschrijvingen in Lansingerland en is de politiek ons goedgezind. Samen met “onze” procesregelaar” Sophieke Klaver zaten we aan tafel bij wethouders, raadsleden en de woningcorporatie en mochten we zelfs in een panel van deskundigen meepraten over de toekomst van de woningmarkt in Lansingerland.

We hebben inmiddels een geschikte locatie op het oog, waarover het college van Burgemeester en Wethouders binnenkort gaat besluiten, we hopen uiteraard op een positief besluit maar mocht het anders zijn, zoeken we een nieuwe locatie. Hier kunnen we in het belang van het proces helaas nog niets specifieks over bekendmaken.

De trekkersgroep Lansingerland bestaat uit:
Tonny den Ouden ( Initiatiefnemer/voorzitter)
Carola Lans
Renske van der Does
Hans Visser
Peter Duhen
Anne Feenstra
Jan Lauwrier
Frans Pleijster

Het is een proces dat veel geduld, flexibiliteit en een lange adem vereist, maar we gaan door ! Heeft u belangstelling, schrijf u dan hier in!

Ouder nieuws
In de gemeente Lansingerland werken we hard aan de realisatie van een hof in Berkel en Rodenrijs. Begin mei was er een drukbezochte  informatiebijeenkomst, waarna veel mensen zich meteen hebben ingeschreven. We hebben gesprekken gehad met de politiek, de gemeente en de woningcorporatie. Er is veel enthousiasme en bereidwilligheid om dit project te laten slagen; maar helaas hebben we nog geen locatie gevonden, dat heeft nu de hoogste prioriteit.

Bent u (wellicht) geïnteresseerd om te wonen in een hof in Berkel en Rodenrijs, schrijf u dan hier in.