Zwolle (vereniging)

Nieuwsbrieven
Klik hier voor de nieuwsbrief van mei 2020:
Klik hier voor de nieuwsbrief van november 2019:
Klik hier voor de nieuwsbrief van december 2019:
Klik hier voor de nieuwsbrief van april 2019:

Februari 2020
In Zwolle woont men inmiddels al 1,5 jaar! Onlangs is er een evaluatie-enquête geweest onder de bewoners. Uitslag naar tevredenheid; een dikke 8,6! Mensen hebben meer contact, kijken naar elkaar om en er gebeurt van alles aan zelf georganiseerde activiteiten in het Hof.

September 2019

Maart 2019
Het oude bestuur van de Vereniging Knarrenhof Zwolle (VKZ) is tevens het bestuur van de Bewonersvereniging Aahof, het eerste gerealiseerde project. Zij zullen hun energie voortaan daarvoor inzetten. Op 1 bestuurslid na is sprake van een geheel nieuw bestuur voor VKZ. Zij zullen samen met ons gaan zoeken naar een 2e locatie voor een volgend project in Zwolle. Er zijn immers nog honderden deelnemers in Zwolle die graag een 2e locatie zoeken in de mooie blauwvingerstad. Ook de wethouders is gevraagd of ze weer kunnen helpen. Alle tips zijn welkom.

Juli 2018 
Op 7 juli waren er weer allerlei activiteiten in eerste Knarrenhof van Nederland in Zwolle. Ze wonen, zeggen de bewoners van de Aahof zelf, “als God in Frankrijk”. De tuinploeg heeft hard gewerkt; het “is bijna klaar en het wordt mooi”. Daarna is samen uitrusten en eten erg gezellig.

Nieuws Aahof Zwolle
Op 5 april was het grote openingsfeest van de Aahof. Zie hier een reportage van deze dag van Omroepflevoland: KLIK hier.

Maart 2018: Op de 15e, de officiële opening, wordt een compleet feestprogramma afgewerkt.

Februari 2018: De eerste ‘Knarrenhof’ van Nederland is een feit. En nu al ‘wereldberoemd’ in Zwolle. Dat wil wat zeggen. Niemand die er niet blij mee is.

November 2017: Na een voorspoedige doorloop van de bouwstroom gaat op 23 november de ‘Knarrenhofvlag‘ uit. De eerste woning wordt opgeleverd. Met een frequentie van ongeveer 6 woningen per week, is in de 2e week van januari 2018 de helft van de 48 woningen klaar. Na de binnentuin en het gemeenschapshuis ‘het Hofhuys’

Juni 2017: Begin juni gaat de eerste paal de grond in. Met enige vertraging omdat ‘te elfder ure’ besloten werd niet te heien maar te boren.

Mei 2017: De (feestelijke ) bouw start niet met de aangekondigde optocht vol scootmobiels maar met een luidruchtige stoet van ruim 40 motoren van de jarige Motorclub Zwolle. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, een beetje knar houdt wel van een knipoog. Getooid met vlaggen en kleurige Knarrenhof-sjaals kwam 100 ‘man’ woon-, leef-, werk- en rijervaring gezellig samen. Geen scootmobiels, maar een knipoog naar naamgever ‘van Kooten’ die als oudere jongere op zijn Harley de fietsenberging van zijn senior-citizen-appartement niet inkwam. Omdat zijn stuur te breed was; ”Ik begin mijn eigen Knarrenhof wel!” riep Koot uit. Een mooi voorteken voor het sociaal actief wonen dat hier gaat plaatsvinden! Op Journaal en Hart van Nederland was het te zien

Februari 2017: In deze maand werd een laatste ultieme poging gedaan om door middel van een warmtepomp een oplossing te vinden die zonder gas is. Door verschillende oorzaken was dit financieel niet haalbaar. Eerder gold dat ook voor “all electric”. Het blijft wel een donkere pagina dat het niet is gelukt om ‘gasloos’ te gaan. Aan de (toekomstige) bewoners heeft dat niet gelegen.

Oktober 2016: De gemeenteraad Zwolle stelt unaniem het verbeterde Bestemmingsplan Aa-landen vast. De raad was uitgesproken enthousiast over het concept en gaf aan dat de Start van de bouw geen dag meer vertraagd zou mogen worden. Mooi!

Mei 2013: Oprichting vereniging Krasse Knarrenhof Zwolle en startbijeenkomst.

KLIK hier voor Reportage Hart van Nederland.

Klik hierna voor rapportage Focus TV Zwolle en Motorclub-mix.

 

Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina ‘Contact en inschrijven’.