Zutphen (vereniging)

De vereniging die actief is voor de Hof van Zutphen heeft zelf ook een website. Zie www.dehofvanzutphen.nl

Ouder nieuws:
Op 24 januari is er een informatie-middag in Zutphen voor leden. We hebben een online vragenlijst gehouden onder de geinteresseerden in Zutphen. Op basis hiervan hebben we een eerste concept Plan van Toedeling gemaakt. Wel geinteresseerd in de Hof van Zutphen maar nog geen uitnodiging ontvangen? Stuur een mail naar info@knarrenhof.nl

Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina ‘Contact en inschrijven’.

Ouder nieuws:

Persbericht: Realisatie van bouwplan voor woongroep Noorderhaven dichterbij!

In het project Noorderhaven van de Stichting Knarrenhof Nederland, is de 1e horde genomen. In een enquête onder de belangstellenden zijn vragen over de woonwensen gesteld, maar is het accent eerst gelegd op haalbaarheid. Bij woongroepen is het van belang om niet alleen te weten wat men wil, maar ook of het feitelijk kan.

Uit de resultaten van de Woon enquête Zutphen blijkt voldoende belangstelling (nu al 75 huishoudens) waardoor realisatie mogelijk wordt. De woningen zijn levensloopbestendig,onderhoudsarm, energiezuinig, en hebben een gemeenschappelijke binnentuin. Ze zijn gesitueerd vlak achter het station in Zutphen en op loopafstand van het centrum. De deelnemers van dit CPO-project (Collectief Particulier Opdrachtgeversschap) bepalen samen met de Stichting de uitwerking. Helaas is er in verband met de grondprijzen weinig ruimte voor sociale woningbouw. Hier hebben we al wel veel/genoeg inschrijvingen voor. Als u zich nu nog zou willen inschrijven voor sociale huur in het project van Zutphen, is de kans erg klein dat u hiervoor in aanmerking komt.

Op dit moment is er nog ruimte voor deelnemers die een woning willen kopen, en dan met name een eengezinswoning in dit overwegend gestapelde project. De woningen zijn qua indeling en materialen levensloopbestendig. De Vereniging Eigen Huis schreef: ‘’In een Knarrenhof kun je tot je 114e zelfstandig blijven wonen’’. Ook de Consumentenbond en NCRV de Monitor en RADAR Magazine hebben positieve aandacht aan Knarrenhof besteed. Daarnaast roemde het Kenniscentrum Wonen en Zorg ons als meest innovatieve woonzorgconcept van 2016 en heeft de RijksBouwmeester zich persoonlijk laten inspireren door dit concept. De woningen zijn bedoeld voor mensen die hechten aan hun privacy, maar die het begrip `naoberschap ‘ uitdragen. Iedereen woont maximaal lang zelfstandig, maar niet alleen.

 

 

Update 14 juli 2017

Op 27 juni is er een informatieavond gehouden in Zutphen over het Knarrenhofproject in de Noorderhaven. Zie de foto’s onderaan de pagina. Ruim 125 mensen hebben zich voor deze avond, in de broodfabriek in de Noorderhaven, aangemeld. Dit om meer te horen over de mogelijkheden om te gaan wonen in een van de 51 woningen voor senioren die door de Knarrenhof ontwikkeld worden in de Noorderhaven. Deze woningen zijn bestemd voor senioren (ca 50 +) die er voor kiezen om met behoud van volledige privacy te gaan wonen in een woongroep die verder gekenmerkt wordt door de betrokkenheid bij elkaar in de traditie van goed nabuurschap.

Er is verteld over de plannen en over de kansen voor u om daar de meest passende woonomgeving met ons te realiseren. Net als overal is het onze insteek om zowel koop als huur te organiseren. Daarbij proberen we ook een paar sociale huurwoningen mogelijk te maken.

Dit alles is natuurlijk goed nieuws voor die mensen die in deze prachtige Hanzestad willen wonen. Zutphen heeft alle voorzieningen, een intercitystation, een van de best bewaarde historische binnensteden van Nederland, een eigen brouwerij en een prachtige omgeving aan de prachtige IJssel. Kortom een en al sfeer en voorzieningen en dat op 1 uur treinen van de Randstad.