Zutphen (vereniging)

Juni 2020

We zijn dichtbij de start bouw!! En er zijn nog woningen en appartementen vrij.

In het hof komen 51 koopwoningen. Er worden appartementen en grondgebonden eengezinswoningen gebouwd. Alle appartementen zijn levensloopbestendig en zorg-voorbereid. Er komt een gezamenlijke binnentuin en een gemeenschappelijke ruimte waar je van alles met elkaar kunt doen en organiseren. Er zijn ook hier al plannen voor een koor, een leesclub- en een filmclub. Niets moet, veel kan. Altijd op basis van vrijwilligheid want samen ben je niet alleen, en met genoeg eigen privacy is het fijn om dingen te delen en ondernemen met elkaar.

Hieronder ziet u wat impressies van het te bouwen hof.

November 2019
De vereniging die actief is voor de Hof van Zutphen heeft zelf ook een website! Zie www.dehofvanzutphen.nl Zie hierbij ook de pagina ‘algemeen nieuws’ voor updates vanuit de vereniging.

Ouder nieuws
In maart is goedkeuring gekomen van het Kwaliteitsteam Noorderhaven op de plannen van het Hof van Zutphen. Dit was het resultaat van bijna 1 jaar overleg over allerlei onderdelen van het plan. Er zijn nu extra ingrepen bedacht om de woningblokken zo aaneengesloten mogelijk te laten zijn, meer levendigheid aan de parkzijde te realiseren en te voorkomen dat auto’s vanaf de straat te zien zijn. Door de diverse aanpassingen moeten helaas wel enkele overeenkomsten ontbonden worden met deelnemers die al woningen toegewezen hadden gekregen. Ook kwam er een mooie suggestie om met een grote trap een van de woongebouwen direct te verbinden met de hoftuin. Na dit akkoord lijken er geen formele belemmeringen meer om de woningen met de deelnemers zo snel mogelijk uit te werken en richting bouw te gaan. Na jaren en jaren gaat Knarrenhof naast het Ubuntuplein Zutphen tot realisatie komen.

2018
We zijn druk bezig met de Hof van Zutphen. Van Veen Architecten maakt voor ons het ontwerp. Een Hof in deze prachtige Hanzestad. Zutphen heeft alle voorzieningen, een intercitystation, een van de best bewaarde historische binnensteden van Nederland, een eigen brouwerij en een prachtige omgeving aan de prachtige IJssel. Kortom een en al sfeer en voorzieningen en dat op 1 uur treinen van de Randstad! Op dit moment is er nog ruimte voor deelnemers die een woning willen kopen, zowel de wat grotere appartementen en de eengezinswoningen. De woningen zijn qua indeling en materialen levensloopbestendig. De Vereniging Eigen Huis schreef: ‘’In een Knarrenhof kun je tot je 113e zelfstandig blijven wonen’’. Ook de Consumentenbond en NCRV de Monitor en RADAR Magazine hebben positieve aandacht aan Knarrenhof besteed. Daarnaast roemde het Kenniscentrum Wonen en Zorg ons als meest innovatieve woonzorgconcept van 2016 en heeft de RijksBouwmeester zich persoonlijk laten inspireren door dit concept. De woningen zijn bedoeld voor mensen die hechten aan hun privacy, maar die het begrip `naoberschap ‘ uitdragen. Iedereen woont maximaal lang zelfstandig, maar niet alleen. Meer info? info@knarrenhof.nl

Ouder nieuws:
In september is er weer een bijeenkomst geweest in Zutphen, met alle mensen die een intentieovereenkomst hebben getekend. Inmiddels is zo’n 60% van de woningen onder optie door middel van intentieovereenkomsten. Er zijn dus nog eengezinswoningen en appartementen vrij.  Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina ‘Contact en inschrijven’