×
search

Zutphen (vereniging)

November 2021
De Hof van Zutphen krijgt steeds meer vorm!

April 2021
De bouw vordert gestaag, als ook de verkoop. Begin april waren er nog maar 4 woningen die niet onder optie waren, ook is interesse voor de commerciële ruimte van 300m2. Oftewel het gaat allemaal zeer voorspoedig met ons grootste project tot nog toe (51 woningen). Voor onze mensen is er maar 1 wens, dat de bouw nog sneller mag gaan. Naar verwachting zullen we als er geen tegenvallers zich voordoen het project in het voorjaar 2022 kunnen opleveren. Uiteraard moeten we ook weer op zoek naar een volgende locatie. Want ook in Zutphen hebben we meer dan 400 geïnteresseerde huishoudens. Het merendeel wil graag grondgebonden wonen in een traditioneel hof, dus we zoeken daar weer een plek. Alle tips zijn zeer welkom via locaties@knarrenhof.nl.

Februari 2021
De bouw vordert! Nog een paar appartementen vrij, lees hieronder verder!

Januari 2021
In de gemeente Zutphen, naast het intercity station en op loopafstand van de binnenstad van Zutphen en de IJssel, komt een Knarrenhof! Met nabuurschap en, naast de eigen woning/balkon of terras, een gemeenschappelijke binnentuin en Hofhuys. De start bouw van deze Hof is in gestart!… en er zijn nog appartementen te koop.

Wilt u binnen nu en twee jaar de sleutel van uw nieuwe Knarrenhof-woning in Zutphen in handen hebben? Dan is dit het moment om te reageren. Nikkels gaat dit project bouwen en de verwachtte bouwtijd is 1,5 jaar, oplevering zomer 2022.

De energievoorziening in deze Hof wordt gedaan door middel van een warmtepomp en zonnepanelen. Een van de voordelen van deze pomp is dat het ook kan koelen. Verder wordt er in deze Hof gebruik gemaakt van deelauto’s. Hier kunt u aan meedoen, of apart een parkeerplaats kopen. Voor het informatiepakket van de appartementen: KLIK HIER Alle eengezinswoningen zijn verkocht.

November 2019
De vereniging die actief is voor de Hof van Zutphen heeft zelf ook een website! Zie www.dehofvanzutphen.nl Zie hierbij ook de pagina ‘algemeen nieuws’ voor updates vanuit de vereniging.

Ouder nieuws
In maart is goedkeuring gekomen van het Kwaliteitsteam Noorderhaven op de plannen van het Hof van Zutphen. Dit was het resultaat van bijna 1 jaar overleg over allerlei onderdelen van het plan. Er zijn nu extra ingrepen bedacht om de woningblokken zo aaneengesloten mogelijk te laten zijn, meer levendigheid aan de parkzijde te realiseren en te voorkomen dat auto’s vanaf de straat te zien zijn. Door de diverse aanpassingen moeten helaas wel enkele overeenkomsten ontbonden worden met deelnemers die al woningen toegewezen hadden gekregen. Ook kwam er een mooie suggestie om met een grote trap een van de woongebouwen direct te verbinden met de hoftuin. Na dit akkoord lijken er geen formele belemmeringen meer om de woningen met de deelnemers zo snel mogelijk uit te werken en richting bouw te gaan. Na jaren en jaren gaat Knarrenhof naast het Ubuntuplein Zutphen tot realisatie komen.

2018
We zijn druk bezig met de Hof van Zutphen. Van Veen Architecten maakt voor ons het ontwerp. Een Hof in deze prachtige Hanzestad. Zutphen heeft alle voorzieningen, een intercitystation, een van de best bewaarde historische binnensteden van Nederland, een eigen brouwerij en een prachtige omgeving aan de prachtige IJssel. Kortom een en al sfeer en voorzieningen en dat op 1 uur treinen van de Randstad! Op dit moment is er nog ruimte voor deelnemers die een woning willen kopen, zowel de wat grotere appartementen en de eengezinswoningen. De woningen zijn qua indeling en materialen levensloopbestendig. De Vereniging Eigen Huis schreef: ‘’In een Knarrenhof kun je tot je 113e zelfstandig blijven wonen’’. Ook de Consumentenbond en NCRV de Monitor en RADAR Magazine hebben positieve aandacht aan Knarrenhof besteed. Daarnaast roemde het Kenniscentrum Wonen en Zorg ons als meest innovatieve woonzorgconcept van 2016 en heeft de RijksBouwmeester zich persoonlijk laten inspireren door dit concept. De woningen zijn bedoeld voor mensen die hechten aan hun privacy, maar die het begrip `naoberschap ‘ uitdragen. Iedereen woont maximaal lang zelfstandig, maar niet alleen. Meer info? info@knarrenhof.nl

Ouder nieuws:
In september is er weer een bijeenkomst geweest in Zutphen, met alle mensen die een intentieovereenkomst hebben getekend. Inmiddels is zo’n 60% van de woningen onder optie door middel van intentieovereenkomsten. Er zijn dus nog eengezinswoningen en appartementen vrij.  Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina ‘Contact en inschrijven’