Westerveld

Juli 2020
Klikt u hier voor de nieuwsbrief van juli 2020

Februari 2020
Klikt u hier voor de nieuwsbrief van februari 2020

Januari 2020, In Havelte – gemeente Westerveld – ZW Drenthe
In oktober 2019 is er van start gegaan met een oproep in de lokale uitgave De Kei. Renée Luiks-Jensma, de initiatiefneemster, heeft daarop in november 2019 een bijeenkomst georganiseerd. Renée Luiks-Jensma heeft haar wens, visie en het concept Knarrenhof uitgelegd aan de bijna 30 aanwezigen. De geïnteresseerden werd aangeraden om zich in te schrijven bij Knarrenhof.nl.

Op dit moment (22 januari 2020) hebben zich 32 deelnemers bij Knarrenhof aangemeld. Om het voor iedereen mogelijk te maken proberen wij een hof met een mix zijn van koop en huur te realiseren.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst in november is er een oproep gedaan voor mensen die zich extra willen inzetten voor realisatie van een Knarrenhof in Havelte. Zeven personen hebben zich aangemeld en vormen nu samen het voorlopige bestuur. Het bestuur – zie onderaan hun namen – hebben unaniem gekozen voor de eigen lokale naam ‘Hof van Havelte’ als onderdeel van Knarrenhof Nederland.

Het bestuur is zich op dit moment aan het oriënteren op beschikbare grond in Havelte. Bij voorkeur op max. 1,5 km van de winkels.
Op woensdag 22 januari 2020 hebben we gesproken met de drie (3) beleidsadviseurs op het gebied van Ruimtelijke Ontwikkeling, Ruimte & Wonen en Grondzaken & Vastgoed van de gemeente Westerveld. We hadden een positief gesprek. Over en weer ideeën uitgewisseld.
Intern wordt er gekeken naar de (on-)mogelijkheden. Medio februari ontvangen wij een terugkoppeling van de gemeente.

Mocht u interesse hebben in een woning in de toekomstige Hof van Havelte en nog niet ingeschreven staan bij de Knarrenhof dan vragen wij u dit alsnog te doen. Toewijzing woning gebeurt mede op basis van moment van inschrijving. Kosten inschrijving eenmalig € 15,- en kan door hier te klikken.

Zodra er meer duidelijkheid is t.a.v. een reële kans op een locatie zal er een bijeenkomst worden georganiseerd waar de Landelijk Stichting Knarrenhof een presentatie zal houden.

Klik hier voor het artikel in de Meppeler Courant

Klik hier voor het artikel in de Westervelder

Bovenste rij van links naar rechts:
Han de Kruyf: Penningmeester/ Ledenregistratie; Liesbeth van der Marel: Secretaris; Marijke König: Contactpersoon locatie werving & Berthy van der Ham-Tuijtel: Contactpersoon deelnemers, media & PR

Onderste rij zittend van links naar rechts:
Greetje Bredenhoff – van Uffelen: voorzitter en Renée Luiks-Jensma: Contactpersoon naar Knarrenhof NL.

E-mailadres: Hof van Havelte hofvanhavelte@hotmail.com