Wageningen

Oktober 2021 Op weg naar Knarrenhof in Wageningen
Zelfstandig oud worden in je eigen huis, omringd door buren waar je af en toe iets leuks mee doet en die je zo nodig helpen. Klinkt dat ideaal? Knarrenhof is een plek waar dat kan. Een unieke combinatie van wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen zoals een gezamenlijke tuin en een extra ruimte voor activiteiten. Een plek met duurzame woningen die ook betaalbaar zijn voor mensen die iets minder te besteden hebben. Een Hof bestaat uit minimaal 22-24 woningen die een mix zijn van huren en kopen.

Trekkersgroep gestart
Er zijn al een aantal Knarrenhof concepten gerealiseerd in Nederland en er zijn er nog heel wat in ontwikkeling. Deze zomer is een trekkersgroep gestart om de mogelijkheden te verkennen voor een Hof in Wageningen. Jeroen Roelofs, Bram ten Cate, Saskia Brand en Marieke Griffioen zetten zich in om ook hier deze eigentijdse woonvorm te realiseren. Ze worden hierbij ondersteund door de Stichting Knarrenhof.

Niet alleen voor ouderen
Knarrenhof is, zoals de naam al zegt, ideaal voor krasse knarren, de moderne senioren die zelfstandig willen blijven wonen. Maar er kan ook ruimte zijn voor starters, oudere jongeren, jongere ouderen of zelfs voor studenten. Bij ieder project wordt onderzocht welke mix het beste past.

Gaat er in Wageningen ook Knarrenhof komen? Als het aan de trekkersgroep ligt wel!
In Wageningen zijn nu al 52 huishoudens lid van deze landelijke stichting. Hoe meer mensen zich aanmelden, des te groter de kans dat Knarrenhof Wageningen er ook echt gaat komen. Wilt u graag in Knarrenhof Wageningen wonen? Schijf u dan in via DEZE link.

Via deze website houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zodra er nieuws is dan delen we dat op deze webpagina.

Februari 2021
We zijn gestart! Samen met een enthousiaste inwoner van de gemeente Wageningen zijn wij gestart met het zoeken naar een geschikte locatie voor Knarrenhof. Inmiddels worden er drie locaties onderzocht op haalbaarheid én heeft de gemeente enthousiast gereageerd om onze ambities.

Via deze webpagina houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Wilt u wonen in een Knarrenhof in Wageningen? Schrijf u dan via deze link.
Denkt u een mogelijke locatie voor Knarrenhof in Wageningen gevonden te hebben? Stuur dan een mail naar locaties@knarrenhof.nl

Hartelijke groet,
Team Knarrenhof