×
search

Voorschoten

Juli 2020
In Voorschoten is een trekkersgroep, genaamd het Voorsche Hof, nu reeds twee jaar actief in samenwerking met Stichting Knarrenhof. Een geschikte locatie vinden is niet gemakkelijk. Een van de gebieden van huize Bijdorp, eigendom van de Congregatie van Dominicanessen, zou een passende plek zijn.

De groep heeft deelgenomen aan het ontwerpen van een zogenaamde “spelregelkaart” voor dit landgoed. De ideeën van Knarrenhof passen goed in de kernwaarden van de Congregatie. We denken aan duurzame, levensloopbestendige huur- en koopwoningen/appartementen, waarbij zelfstandigheid, maar ook zorg voor elkaar, nabuurschap, belangrijk zijn. Ook de burgemeester zegt het initiatief enorm toe te juichen (Voorschotense krant feb. 2020). Hopelijk wordt in de loop van het jaar duidelijk of het Voorsche Hof ingepast kan worden.

Wij proberen de gesprekken met de gemeente en de raadsleden van Voorschoten te hernieuwen en kunnen daarbij zeker nog wel hulp gebruiken. Ook gaat het zoeken naar andere/meer locaties door, maar die zijn dun gezaaid zoals overal in de randstad.

Wie interesse heeft om mee te denken, kan zich melden via info@knarrenhof.nl.