Stadskanaal

Juni 2020
Onlangs verscheen er een artikel over Knarrenhof Stadskanaal in het Regiomagazine. Klik hier om het te lezen, het betreffende artikel is te vinden op pagina 70.

April 2020
In Stadskanaal is een initiatief van start gegaan om een Woonhof bouwen. Het hof is een combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden. Hierdoor ontstaat een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen.

Het Woonhof is bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Het is een gemeenschap waar je van elkaars kennis, kunde en gezelschap profiteert. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven.

Ons meergeneratiehof is bedoeld voor mensen van 19 tot 109 jaar. Zo kunnen starters, oudere jongeren, jongere ouderen en senioren onder elkaar wonen in een levendige gemeenschap waar men elkaar kent.

Centraal staan de begrippen veiligheid, geborgenheid en onafhankelijkheid. Dat laatste uit zich ook doordat met geïnteresseerden de plannen worden gemaakt in plaats van over de geïnteresseerden. Dit gebeurt door de toekomstige bewoners te betrekken bij de gang van zaken. Dit gebeurt zowel voor, tijdens en na de bouw.

Woonhof Stadskanaal is een woonvorm voor iedereen, bestaande uit 20 tot 30 wooneenheden. Naast koopwoningen is er plek voor sociale huurwoningen. Het plan is om grondgebonden en gelijkvloers dichtbij het centrum te bouwen. Er zijn contacten met een woningbouwcorporatie en zij hebben aangegeven positief te zijn over het voornemen. Datzelfde geldt voor de provincie Groningen. Met de gemeente Stadskanaal vinden binnenkort de eerste gesprekken plaats.

Door zelf mee te denken weet u zeker dat u zich ook op lange termijn thuis voelt in uw nieuwe woning. Deze persoonlijke aanpak kost wel meer tijd. Het duurt gemiddeld zeven jaren om een geheel nieuw hofje te ontwikkelen. Op tijd inschrijven, ook als u pas over een paar jaar wilt verhuizen, is dus een aanrader.

Deelnemen
Wanneer u interesse heeft kunt u zich inschrijven bij Stichting Knarrenhof dat kan door hier te klikken. Wilt u zich actief inzetten in de trekkoersgroep mail dit dan naar info@knarrenhof.nl dan brengen wij u in contact met de lokale trekkers.