×
search

Knarrenhof nieuwsbrief december 2020

Dit is onze 6e Knarrenhof-Nieuws. Ieder jaar ontvangt u minimaal 2 en maximaal 4 NWS-brieven van ons, in mei en december. Alle mensen die bij ons staan ingeschreven ontvangen dit. U kunt deze NWS ook doorsturen naar wethouders, raadsleden of journalisten. Alles wat aandacht krijgt wordt mooier.
Deze nieuwsbrief komt in een tijd waarin we in kleine kring onze feestdagen gaan doorbrengen. Niets is zo waardevol als je gezondheid. Hopelijk brengt deze nieuwsbrief, ook voor u, wat positief nieuws.
In dit nummer leest u over de laatste ontwikkelingen. Er zijn hofjes in aanbouw, nog een paar appartementen in een Hof te koop, nieuwe projecten, nieuwe kansen, de politiek en nog meer. Ook zetten we trekkers in de zon. Nee, dit zijn geen grote boeren-machines, maar mensen die met positieve energie en doorzettingsvermogen blijven trekken aan ‘hun’ Knarrenhof.

Hoe wij werken

Speciaal voor mensen die zich onlangs hebben aangemeld en nieuw zijn hier nog uitleg over ons. Onze deelnemers sturen de organisatie van Knarrenhof. Wij maken wat de meeste van onze mensen kiezen mits levensloopbestendig, sociale ontmoeting en inclusief wonen. Naast Knarrenhof hebben we ook de Meergeneratie-Hof (19-109 jaar), Heldenhof (gezinnen met gehandicapte kinderen of partners) en een Hof van herinnering (mensen met dementie) als concepten. Als we een locatie met u vinden mag men in volgorde van inschrijving uit de woningen kiezen.

Hofjes in tijden van Corona

Het geeft misschien troost voor iedereen die momenteel meewerkt aan een hofje. De 2 opgeleverde hofjes in Zwolle hadden veel extra’s in huis tijdens de 1ecorona-golf. Voor veel mensen was de eerste golf een tijd van alleen zijn. Maar in het Aahof werd veel georganiseerd. Dat was geweldig en hartverwarmend! Zo kon iedereen vanaf de eigen terras tuin of op 1,5m afstand buiten meegenieten en meedoen met: fitness in de Hoftuin, koorrepetities buiten, de 1,5emeter Polonaise op 5 mei en een heus Blues-concert. Deze activiteiten geven aan waar wij voor staan biedt mensen gezamenlijke ruimtes en een gemeenschappelijke basis van noaberschap en mensen redden zichzelf. De mensen in het Aahof organiseren niet alleen leuke dingen, maar kijken ook naar elkaar om. Er wordt geholpen waar nodig. Het Aahof Zwolle: een Hof zoals een Hof bedoeld is…. Hulde aan de initiatiefnemers van het vele leuks in Zwolle!

Ons 3e Hof staat!

In 2014 begon Peter al in Hardenberg en nu.. in 2020 staat er een mooie Hof! Er is eerst gesproken over een andere locatie, maar die viel af. Door vol te houden, en dankzij wethouder Prinsse, kwam er een 2e locatie in beeld. Dit was een voormalige basisschool in Hardenberg. Het Knarrenhof-team heeft samen met de trekkers de plannen voor deze locatie verder uitgewerkt. Toen de bouw in maart 2020 begon werden we overspoeld met geïnteresseerden die lang de kat uit de Hardenbergse boom keken. Maar toen ze uit de boom klommen was het te laat, ook hier waren alle 15 woningen voor Start bouw al verkocht. Grotendeels aan die mensen die al jaren trokken en hun best deden voor zo’n mooie hof. De eerste woningen zijn nog vóór de bouwvak opgeleverd en de beukenhagen zijn inmiddels ook geplant. Goed werk van aannemer Trebbe! De bewoners zijn ook hier erg enthousiast en laten graag de mooie huizen zien. Veel geluk daar in het Hof van Hardenberg!

4e “Het Groene Hof” Gouda, 100% verkocht en Start Bouw

In Gouda zijn we in 2015 gestart. Het idee was om een grondgebonden hof te maken. Maar helaas werd de grondprijs te hoog en is het een gestapelde Hof geworden om het nog betaalbaar te houden. In deze gemeente hebben de eerste deelnemers de doorslag gegeven. Er waren te weinig geïnteresseerden voor ’een gestapeld hof’. Wij van Knarrenhof wilden stoppen met dit plan. Maar de eerste deelnemers (doorzetters!) dachten daar anders over. We hebben samen met veel enthousiasme en energie het toch voor elkaar gekregen. Uiteindelijk waren er meer geïnteresseerden dan dat wij woningen konden toewijzen. Bijzonder aan het ontwerp is dat naar boven toe de woningen steeds kleiner worden. Dat is voor commerciële partijen absoluut ‘not done’, want de bovenste appartementen zijn normaal het duurst en het grootst. Maar wij wilden in Gouda de maximale hoeveelheid ruimte, licht en zon in de binnentuin en deden dit daarom anders. Het werd nog even spannend met de omgevingsvergunningsprocedure. Maar dankzijde gemeente Gouda (wij zijn HEEL enthousiast over de actieve en meewerkende stijl van deze gemeente) werd een bezwaar  voorkomen. Begin november begon de start bouw van ‘Het Groene Hof’. En net als in Zwolle en Hardenberg ook hier al met 100% van de woningen verkocht. Enkele leden van het bestuur van de vereniging Gouda brachten amaryllissen langs bij de omwonenden. Dit was als compensatie voor de overlast tijdens de heiwerkzaamheden. Mooi! Echte noaberschap beperkt zich niet tot het eigen hof.

5e “de Hof van Zutphen” 80% verkocht en Start Bouw

In Zutphen, naast het intercitystation en op loopafstand van de binnenstad en de IJssel vandaan, komt ook een Hof. Met nabuurschap en, naast de eigen woning/balkon of terras, een gemeenschappelijke binnentuin en Hofhuys. We zijn met de bouw gestart… en met name enkele duurdere appartementen zijn nog te koop. Klik hier meteen voor het informatiepakket. Nikkels uit Twello gaat dit project bouwen en de verwachtte bouwtijd is 1,5 jaar. De energievoorziening in deze Hof wordt gedaan door middel van een warmtepomp en zonnepanelen. Eén van de voordelen van de pomp is dat deze ook kan koelen. Verder wordt er in deze Hof gebruik gemaakt van (o.a. electrische!) deelauto’s. Scheelt ruimte en geld. Hier kunt u aan meedoen, of apart een parkeerplaats kopen. Dit project heeft 51 woningen. Het is een Hof met een mix van appartementen en eengezinswoningen. Er zijn nog 10 appartementen beschikbaar en tot 15 februari hebben geïnteresseerde Knarren uit het hele land voorrang. Daarna zullen we de appartementen aanbieden via de makelaar. Heeft u interesse in zo’n appartement? Klik hier voor het informatiepakket en mail manon@knarrenhof.nl
Meer achtergrondinformatie: Al in 1996 begon een groep mensen hier onder de titel ‘Ubuntuplein’ met de verkenning van een woongemeenschap. Maar jarenlang lukt dat niet en was er veel onzekerheid. In 2017 vroegen zij Stichting Knarrenhof om hulp. Ook daarna was het proces spannend. Maar door stug volhouden en veel vertrouwen overwonnen we de hindernissen. Het Hof komt er! De grond was helaas te duur voor woningbouwcorporaties om mee te doen. We blijven proberen om sociale huur in de projecten te krijgen. Maar wij zijn afhankelijk van de grondeigenaar. Mede door de keuze van deelauto’s is er in het hof ruimte voor een grote binnentuin. De woningen in deze Hof zullen naar verwachting vóór de zomer van 2022 worden opgeleverd.
Heel verdrietig is dat een van onze geliefde deelnemers een week voor Start Bouw is overleden. Onze gedachten en harten zijn bij haar en bij haar partner, die ook nog op de IC ligt. Hopelijk gaat het goed, de hele Hof staat met open armen voor hem klaar.

6e t/m 17e Hof... en meer!

In veel gemeenten komen na lang trekken de projecten op gang. De volgende projecten gaan van start:
– Hasselt, 16 woningen, Start Bouw medio 2021
– Zeewolde, 23 woningen met 30% sociale huur, Start Bouw medio 2021
– Oldenzaal, 22 woningen, 20% sociale huur, Start Bouw eind 2021
– Emmen, 24 woningen, 30% sociale huur + 2 starters, start Bouw hopelijk eind 2021
– Ridderkerk, 27 woningen, 30% sociale huur, Start Bouw hopelijk eind 2021

We zijn met concrete plannen bezig in Hoogkarspel, Hoorn, Leerdam, de Lutte, Marum, Obdam, Wieringerwerf. Maar ook zijn we nog hoopvol bezig in Garmerwolde en Katwijk, en zien goede mogelijkheden in ondere andere Crailoo, Deventer, Eelde/Paterswolde, Etten-Leur, Gaanderen, Gouda-2, Krimpen aan den IJssel, Groningen Meerstad, Havelte, Laren, Nieuw-Leusen, Lelystad, Oud-Beijerland, Stadskanaal, Surhuisterveen, Winterswijk, IJsselstein, Zuidlaren, Zwolle 2. En nog veel meer… In Utrecht en Rotterdam lopen er ook gesprekken, maar ook in Zeeland en Limburg. Het grote deel is echter onzeker tot we contracten rond hebben. Bel of mail hier niet over, op de website staat wat we al kunnen delen. Het helpt om vol te houden en vertrouwen te hebben. Processen met locaties en procedures duren lang. Bekijk de website voor alle actuele informatie per gemeente onder WAAR.
Er stonden op 1 december 22.400 deelnemers in 327 gemeenten ingeschreven. In ongeveer 80 gemeenten zijn we bezig met initiatieven en projecten. Heel veel mensen bellen en mailen omdat ze graag meer nieuws willen. Ook is er vaak het verzoek of het project in “hun” gemeente wel wat sneller mag maar alles wat wij weten en al kunnen vertellen staat op onze website.

Tip: Hoe je projecten van de grond krijgt

Het grootste probleem is het vinden van locaties voor onze hofjes. We werken daarom samen met lokale trekkers. We ondersteunen één of meerdere trekkers met het zoeken van locaties en het benaderen van wethouders en gemeenteraadsleden.  We zien steeds vaker dat bestuurders heel druk zijn met eigen plannen. Als nieuwe ideeën zoals een Knarrenhof niet bij deze plannen passen, moeten we lang wachten. Maar de gemeenteraad staat vaak wel open voor burgerinitiatieven. De gemeenteraad kan het ‘hofjeswonen’ agenderen. In steeds meer gemeenten (o.a. Eemnes, Harderwijk, Heemskerk, Katwijk, Tynaarlo) heeft de raad aan het gemeentebestuur gevraagd om met de knarren om tafel te gaan zitten, locaties vrij te maken of te onderhandelen over locaties.

Politiek-politiek-politiek

Stichting Knarrenhof werkt anders door haar combinatie van maatschappelijke bevlogenheid en zakelijkheid.  Daarin staat de eindgebruiker centraal. We blijven in de belangstelling staan van de politiek. Ook geven we informatie aan de politiek.
Stichting Knarrenhof heeft samen met de ANBO (de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) en ActiZ (brancheorganisatie van de zorg) een thema-avond over seniorenwoningen georganiseerd. Maar liefst 20 Kamerleden/stafmedewerkers waren aanwezig. Alle grote partijen waren aanwezig (CDA, CU, D’66, GL, PvdA, SP, VVD, 50+). Collega-organisaties ANBO en ActiZ waren ook positief. We gaan dus vaker de krachten bundelen!
Onder andere Henk Kamp, Peter Prak en professor Peter Boelhouwer hebben aldaar het belang van ouderenhuisvestiging uitgelegd. Daags erna zijn hierover vragen gesteld aan de Ministers. Het antwoord van de ministers Ollongren en de Jonge van onze eerdere brieven ‘Deltaplan Verzilvering van februari en november 2019 volgde 3 weken na de bijenekomst met de kamerleden in september 2020. Dat zal geen toeval zijn. Het resultaat is verder dat inmiddels in bijna elk partijprogramma ‘meer seniorenwoningen’ als belangrijk onderwerp staan. De programma’s van CDA, CU, PvdA, D’66, GL, 50+ zijn op het gebied van ouderenhuisvesting duidelijk. Wij blijven ons best doen om dit, ook bij andere partijen, echt onderdeel te laten zijn van de verkiezingen in maart 2021.
Tip van Flip: als u met een lokale fractie of wethouder gaat praten, zoek het landelijke partijprogramma er maar even bij en vraag in hoeverre de gemeentelijke politieke afdeling ook daadwerkelijk uitvoering geeft aan het landelijke beleid….

Meer concurrentie en kopieën

Knarrenhof™ is een ‘trademark’, dit staat voor een officieel geregistreerd merk. Dat betekent dat niemand anders onze merknaam mag gebruiken, niet in mailadressen en zeker niet in de pers. Vergelijk het maar met Greenpeace of Peugeot. Ook deze namen mogen alleen gebruikt worden als het over dat merk zelf gaat. Twijfelt u of een “Knarrenhof” initiatief echt is of een na-aper? Mail dan naar info@knarrenhof.nl
Wij zullen dat initiatief dan benaderen. We worden ook steeds meer gekopieerd omdat hofjes populair zijn geworden. In meerdere gemeenten hebben we een avond verzorgd, waarna enkele trekkers dachten dit zelf ‘wel te kunnen’. Bijna overal is dat mislukt of stilgevallen. Ook zijn er meer professionele marktpartijen die ons proberen na te doen door wat rijen haaks op eljkaar te zetten en een schuur te plannen. Maar zo simpel is het niet. In ons concept hebben de mensen veel inbreng en gaat het niet over de stenen. Bij ons geldt: eerst de mensen, dan hun wensen en dan pas de stenen.

Corona & Bijeenkomsten

Net als iedereen hebben wij er last van dat we elkaar niet kunnen ontmoeten. Het kan wel digitaal. Het is minder leuk dan live, maar het werkt zeker. Daarom laten we een instructiefilm maken die we kunnen gebruiken in online-bijeenkomsten.
De jaarlijkse Coöporatiedag is een dag voor besturen van lokale verenigingen en trekkersgroepen waar een locatie dichtbij is. We hebben deze dag steeds uitgesteld vanwege de coronamaatregelen in de hoop dat weer kan. Helaas lukt dat niet. Dus gaan we dat digitaal doen. Die trekkers en bestuursleden in den lande waar we al intensief contact mee hebben worden door ons benaderd voor de data van deze bijeenkomsten.
Op de vorige bijeenkomst waren ongeveer 100 mensen aanwezigen van enkele tientallen verenigingen en trekkers. Het doel is om dingen van elkaar te leren en tips uit te wisselen. Ook krijgen wij graag tips hoe zaken beter kunnen.

Nieuwe collega’s

We zijn het afgelopen halfjaar als team ook gegroeid. En dat is fantastisch! Welkom: Joep, Lars, Max, Herman, Bram en Bert. In deze nieuwsbrief stellen twee nieuwe collega’s zich voor. We zijn gelukkig dat we de jongere collega’s gewoon kunnen betalen voor de uren die zij maken. Er starten steeds meer projecten zodat ook onze ervaren krachten betaald kunnen worden voor hun werk.

Mijn naam is Joep
Hoi, mijn naam is Joep Bastiaans en vanaf augustus 2019 loop ik stage bij Knarrenhof. Als student van de Technische Universiteit Delft werk ik aan mijn scriptie voor de masteropleiding Management in the Built environment. Ik zie dat er veel professionele partijen (zoals maatschappelijk ondernemers, maar ook ontwikkelaars en beleggers) woonconcepten voor senioren bedenken. Ik ben nieuwsgierig hoe de concepten verschillen en hoe bewoners gerealiseerde concepten ervaren. Daarom onderzoek ik de komende maanden nog de vraag: In hoeverre kunnen professionele partijen gemeenschappelijke woonconcepten voor senioren ontwikkelen die een meerwaarde creëren voor zowel de bewoners als de professionals? Als ik niet bezig ben met afstuderen sta ik graag op de atletiekbaan, ben ik aan het schilderen of luister ik naar een podcasts. Met mijn masterdiploma op zak begin ik als collega bij Knarrenhof en probeer in mijn geboorteland Brabant dit van de grond te krijgen en uiteindelijk een woongroep te beginnen voor mezelf en andere jongeren in de stad. Hopelijk lukt me dat voordat ik zelf een krasse knar ben…

Joep (ProcesRegelaar Zuid en Zuid-West)

 

Mijn naam is Lars
Dag! Mijn naam is Lars Hopman en ik werk sinds november voor Knarrenhof als Procesregelaar. Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door de wijsheid en diversiteit van ouderen dan ik. Ik ben daarom regelmatig in zorginstellingen te vinden als vrijwilliger en ook bij mijn opa’s en oma’s kom ik vaak. Een aantal jaar geleden besloot ik daarom om Toegepaste Gerontologie te gaan studeren in Zwolle. Tijdens deze studie leerde ik veel over veroudering, zowel in Nederland als ook in Zuid-Korea. Ik leerde het belang om oudere eindgebruikers te betrekken bij (woon) concept ontwikkelingen. Na mijn opleiding in Zwolle ben ik naar Schotland verhuist om de Master Entrepreneurship & Innovation te volgen. Tijdens deze studie leerde ik meer over het begeleiden van projecten en het bouwen van ontwikkelplannen. Sinds september woon ik weer in Nederland en werk ik als ZZP’er in de gerontologie. Concreet betekent dit dat ik bedrijven help om concepten te ontwikkelen in co-creatie met hun (toekomstige) oudere klanten. Via oud klasgenoot Manon Overdijk (Procesregelaar Midden-Oost) kwam ik in contact met Knarrenhof, wat uiteindelijk heeft geleid tot mijn rol als Procesregelaar. Hierin kan ik zowel mijn achtergronden van gerontologie en projectmanagement, en mijn fascinatie voor veroudering combineren. Ik kijk er naar uit om samen met het team van Knarrenhof en alle (toekomstige) knarren te bouwen aan mooie hofjes door heel het land.

Hartelijke groet, of zoals ze in Schotland zeggen, Dea-Mhéin!

Lars (ProcesRegelaar Midden)

Trekkers in het Zonnetje

In het hele land zijn er bevlogen mensen die tijd en energie steken in het lostrekken van projecten en ‘hun’ eigen Knarrenhof realiseren. In deze rubriek stellen wij u graag voor aan: Ger Koenen (Groningen), Piet en Marieke Zevenhuijzen (Deventer) en Toke Hol (Zeist).

Ger Koenen is al sinds eind 2013 ingeschreven voor Knarrenhof Groningen. Ze was toen 63 jaar. ‘’Ik weet het nog goed, de eerste bijeenkomst was in de Camara School in Beijum’’. Al jaren is ze de enthousiaste voorzitter in 050. Als ik (Peter) haar bel neemt ze vrolijk als altijd de telefoon op: ‘’Ha die Peter, met Ger!’’ Dus ik zeg, wat ben je vrolijk Ger, gaat alles zo goed? ‘’Nah’’, zegt ze, ‘’dat loopt wel los, maar ik word altijd vrolijk als je belt, want dan denk ik, er is vast nieuws!’’ Samen praten we over onze gedeelde geschiedenis, want ooit in 2013 was het spannend waar het eerste Knarrenhof van Nederland gebouwd zou worden. Groningen of in Zwolle. Zwolle won, en hoe. In Zwolle staan al twee Hofjes en zijn we met het derde hofje bezig. In Groningen lukt het maar niet. Deze stad wordt dan ook vaak met Amsterdam vergeleken als het over de krapte van de woningmarkt gaat. Gelukkig is er nu wel een plek waar…lees meer… als het goed is, we eind 2021 een locatie zouden kunnen betrekken zodat wellicht in 2022 (9 jaar na start van het initiatief) er gewoond kan worden. Ik vraag aan Ger: ‘’Maar hoe houd jij dat vol, hoe houd jij de moed erin Ger?’’ Ze antwoordt: ‘’ach dat lukt ook lang niet altijd, soms lijkt de politiek even ons te helpen, dan veren we weer op. Maar dan zakt de hele boel weer in. Maar euh zeg eens, is er nieuws Peter?’’ Samen nemen we de kansen door. Veel bewondering van ons voor deze sterke vrouw die haar schouders en goede wil er steeds weer onder zet. ‘’Het is wel waanzinnig Peter dat het in jouw eigen gemeente zo lang moet duren. Ooit stonden we in de krant met: we begonnen als zestigers, we zijn nu zeventig en wachten nog steeds. Maar ik blijf wachten, ik vind het een hele mooie woonvorm. Er zijn nu ook nu weer kansen… en voor mijn 85ejaar zal ik er vast wel wonen, hahaha. Ik krijg hier weer energie van. We gaan als bestuur weer achter de raadsleden aan!’’ Ger voegt nog toe: “Ik heb altijd nagedacht over alternatieve woonvormen voor de dag der dagen. Ik vond dat je hiervoor op tijd actie moest ondernemen. Die actie is wel op tijd geweest, helaas laat de uitvoering erg lang op zich wachten.”

Sinds januari 2017 staan Piet en Marieke Zevenhuijzen ingeschreven voor een Knarrenhof in Deventer. Ze hebben de afgelopen jaren getrokken aan het initiatief en de groep. De interesse is groot in Deventer en er wordt druk gezocht naar een locatie. De eerste reactie van Piet, bij de vraag van Manon over een stukje over Trekkers in de nieuwsbrief, was: ‘Een stukje.., over mij? Maar het gaat toch helemaal niet om mij? Het gaat niet over ons, het gaat over de groep. Er is een hele initiatiefgroep en veel mensen hebben zich ingeschreven voor een Hof in Deventer. Daar gaat het om.
Piet vervolgt: “Tja.. we blijven doorgaan. Ook al duurt het lang. Eigenlijk zou je hier veel eerder mee moeten beginnen, als je begin 60 bent. Wij zijn inmiddels al een stuk ouder, komend jaar word ik 83!” We weten nog goed hoe het begon, in 2017. Een volle zaal met knarren, Brandpunt+ die een docu maakte en de wethouder die riep ‘volgend jaar bouwen!’. Helaas bleek het niet zo simpel. We zijn nog steeds zoekende naar een geschikte locatie. Wel zijn we goed in beeld bij de gemeente. Piet: “We hebben vanuit de initiatiefgroep weer wat ideeën voor een brief en een krantenbericht, ook met zicht op de verkiezingen, nu moeten we blijven roepen!

Toke Hol is sinds de zomer van 2017 actief als trekker. Ze heeft zelf contact gezocht met onze collega Nel die ook in Zeist woont. Nel stelt de vraag: Hoe houd je de moed erin Toke? “Wanneer ik op pad ben naar gemeente of woningcorporatie samen met Nel dan is iedereen zo positief over ons verhaal. Dat moet gewoon een keer leiden tot succes. Natuurlijk zijn er teleurstellingen maar we houden perspectief en iedere kans pakken we weer op. Verder hebben we een groep gevormd en ook al gaan we helemaal niet met elkaar in een hof wonen en wellicht wonen we in verschillende hoven… dan houden we de band die we nu met elkaar opbouwen’’ Nel vraagt nog even door over al dat doorzetten. Toke reageert: ‘’Tja.. het heeft het mij veel energie gegeven dat ik elke dag weer leer. Ik had nooit gehoord van: gestapeld en grondgebonden of van middenhuur. Inspreken op Raadsvergaderingen had ik anders ook nooit gedaan. Daar geniet ik van. Ik leer graag bij’’. Het is duidelijk: Toke houdt de moed erin, links of rechts om; dat Zeister hof komt er!

Hoe word ik geïnformeerd?

Wij krijgen iedere dag vele vragen binnen over, met name de inschrijvingen en de stand van zaken wat betreft Knarrenhof in een betreffende gemeente. Dat u deze nieuwsbrief ontvangt betekent dat u goed staat ingeschreven bij Knarrenhof. Bekijk ook eens onze ‘veel gestelde vragen pagina’ klik hier.
We sturen u alleen een e-mail, uitnodiging of enquête als er écht nieuws is. Bijvoorbeeld als er in uw voorkeursgemeente een project is, met zicht op een locatie. Als u staat ingeschreven voor een gemeente waar geen zicht is op een locatie, dan ontvangt u van ons, naast deze nieuwsbrief, geen mails. Zonder locatie kunnen we immers weinig. We moeten ons, met het kleine en nog steeds grotendeels onbetaalde team, eerst op de projecten waarbij er zicht is op een locatie richten.
Overal waar u een locatie-tip heeft bekijken we dit. Mail uw concrete tips (adres) en ideeën naar locaties@knarrenhof.nl.

We vragen u de actuele ontwikkelingen per gemeente te volgen op onze Facebookpagina en op onze website onder WAAR. Op de icoontjes in de kaart kunt u op de gemeente klikken en meer informatie per gemeente lezen. Daarnaast staat op onze website ook veel informatie over de werkwijze. Voor onze Facebookpagina klikt u hier en voor de WAAR pagina op onze website klikt u hier. Ook op twitter @knarreprak staan elke week nieuwtjes over voortgang en projecten. En voor de krantenknipsels van de afgelopen maanden klikt u hier.

Tot slot

Met ons kleine team doen we elke dag weer ons uiterste best voor ons motto: “Eerst de mensen, dan de wensen en daarna de stenen”. Als bevlogen mensen en sociaal ondernemers gaan wij ook in 2021 volop daarmee doorrrrr!

Namens het hele team van Knarrenhof wensen we u fijne feestdagen. Op naar nog meer hofjes in 2021.

Het Knarrenhof-Team
Anneke, Jos, Joop, Nel, Gert, Lars, Joep, Manon, Marieke, Martijn, Bert, Bram, Peter, Roland, Ruben, Sophieke, Herman, Max, Liedeke en Ciska.

Vanwege het kerstreces is het voltallige Knarrenhof team verminderd bereikbaar t/m zondag 3 januari 2021.
Wij wensen u fijne feestdagen en een prettig uiteinde van 2020.