×
search

Mook en Middelaar

Juli 2021
Wonen in een Hof, met een eigen huis en gemeenschappelijke voorzieningen voor de bewoners van het Hof. Dit was een veelgehoord idee dat uit de woonwensen-enquête voor 60-plussers in Molenhoek kwam.
De werkgroep Huisvesting 60+ Molenhoek wil dit woonidee – naast andere wensen- nu op de kaart zetten. We hebben overleg gehad met de gemeente, woningcorporatie en Knarrenhof. Wethouder Peters heeft aangegeven dat het denkbaar is dat het idee van hofjes-wonen ingepast kan worden in plannen die nu ontwikkeld worden.

Locatie.
Feit is dat net als overal in Nederland er wel al snel wat mogelijke locaties worden aangegeven, maar dat het daadwerkelijk aanbieden van een locatie altijd veel tijd kost.
De gemeente Mook en Middelaar heeft een flinke woonopdracht op haar bord. Molenhoek-Zuid is in beeld om daar 250 woningen te realiseren. Een prachtkans, daar of elders in de gemeente om, rekening houdend met woonwensen van inwoners, er samen iets moois van te maken.

De werkgroepen huisvesting 60+, jongerenhuisvesting en het Energiecafé hebben hun krachten gebundeld in het WoonplatforMM. Daarmee verbinden ze ideeën en wensen, geven een stem aan inwoners en praten namens hen mee aan de tafels van gemeente, projectontwikkelaars en andere partijen. Klik hier voor meer informatie over WoonplatformMM.

We blijven ook op zoek naar andere locaties; alle ideeën van geïnteresseerden over mogelijke andere plekken zijn welkom. Deze kunt u mailen naar locaties@knarrenhof.nl.

Oktober 2020
Hoe het allemaal begon in Molenhoek:
Wonen in een hofje, met een eigen huis en gemeenschappelijke voorzieningen voor de bewoners van het hofje. Dit was een veelgehoord idee dat uit de woonwensen-enquête voor 60-plussers in Molenhoek kwam. De werkgroep Huisvesting 60+ Molenhoek wil dit woonidee – naast andere wensen- nu op de kaart zetten. Er is overleg gevoerd met de gemeente, woningcorporatie en Knarrenhof. Wethouder Peters is enthousiast over het idee en hoopt dat hofjes-wonen ingepast kan worden in plannen die nu ontwikkeld worden.

Locatie.
Feit is natuurlijk dat net als overal in Nederland er wel al snel wat mogelijke locaties worden geopperd, maar dat het daadwerkelijk vinden van een locatie altijd veel tijd kost. Alle ideeën van geïnteresseerden over mogelijke plekken zijn dan ook welkom. Deze kunnen gemaild worden naar locaties@knarrenhof.nl.

Namens de werkgroep:

  • Jacqueline Konings
  • Maria Stegeman
  • Andre ‘t Hardt