Koggenland

 “Een woonbuurt, voor mensen van 50 jaar en ouder, die samen een gemeenschap vormen. We willen zo leven, dat we zowel voor elkaar als voor de gemeenschap van Obdam van betekenis kunnen zijn. Het belangrijkste is het sociale aspect. Uit onderzoek blijkt namelijk, dat ouderen gezonder oud worden, als ze betrokken en actief blijven, en daardoor niet vereenzamen.”

Deze woondroom is door de Trekkersgroep Obdammerhof uitgesproken. De Trekkersgroep Obdammerhof bestaat uit vier vrouwen. Naast dromen zijn ook de handen uit de mouwen gestoken. Op 2 oktober 2018 is er een informatiebijeenkomst geweest voor geïnteresseerden. Wethouder Carolien van der Pol, de Trekkersgroep Obdammerhof en Sophieke Klaver van Stichting Knarrenhof hebben de kansen voor een hof op de ontwikkellocatie Tuindersweijde en de werkwijze van Stichting Knarrenhof toegelicht.

Bent u geïnteresseerd in wonen in het Obdammerhof schrijf u hier dan in.

Iedereen die staat ingeschreven ontvangt een mail met informatie en een enquête. Het is een eerste stap, samen bouwen en ontwikkelen kost tijd. De gemeente gaat begin volgend jaar een stedenbouwkundigbureau opdracht geven voor een eerste verkenning van het gebied. Komend half jaar zal er dus weinig gebeuren voor ons Knarrenleden. Op de website zullen we zo goed mogelijk de ontwikkelingen bijhouden.