×
search

knarren koot & bie

De naamgevers van ons zijn niet de stramme spieren & rollator-soap van het latere tv-programma waarin Bekende Nederlanders op leeftijd elkaars fysieke en intellectuele staat opnemen en stimuleren. Overigens wel een heel leuk programma.

Ons naamgevers zijn Koot & Bie. Want voor bovenstaande serie begon was in 2010 de naam Krasse Knarrenhof al ontstaan als een soort geuzennaam. Niets behoeftige ouwe lui, maar mensen die hun zaakjes zelf wel regelen. De inspiratie kwam van de typetjes van Koot & Bie.

Wat te denken van de Duitse leraar meneer Foppe, of de weledelzeergeleerde heer COR van der Laak over de getalsmatige symboliek van de afmetingen in het houtwerk in zijbeuken in Gothische kathedralen ‘’en wel hierom!’’, de onontkoombare prof. Dr. Akkermans (‘’Ik ben genoemd voor een bestuursfunctie in de Knarrenhof….), Rolf & Thea Ternauw, de Gebroeders Temmes (”Do ist der Bahnhof”) en ga zo maar door.

Heel concreet werd het van de scene waarin ”Koot” op een Harley het Bejaardentehuis in wil, maar zijn ‘moteur’ niet de smalle gang in krijgt. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Als of meneer Koot of meneer de Bie ooit in Knarrenhof willen gaan wonen, mogen ze als dank als eerste kiezen waar in de Hof. En wel hierom!

Hieronder de link naar de Krasse Knarren serie van van Kooten en de Bie met onvergetelike items als de Knarpoolstrook, de moeder van Krasse Knar Alphons die NIET naar de WoZoCo wil, de Krasse Knar die met zijn Harley Davidson niet in het luxe knarren-appartement binnen kan rijden omdat de gang te smal is…..etc Eerbetoon aan Koot & Bie!

Voor geboorte van Knarrenhof klik hier (DE scene begint na ruim 1 minuut starring: 1 Knar & 1 Harley Davidson)

Voor gebroeders Temmes ”Do ist der Bahnhof” Klik hier