×
search

Kaag en Braassem

Januari 2024

De initiatiefgroep en stichting Knarrenhof hebben veel gedaan om onder de aandacht van de gemeente Kaag en Braassem en de provincie te blijven.

  • Er zijn gesprekken geweest met de gezamenlijke fracties, de wethouder wonen, woondiensten Aarwoude (i.v.m. de eis van 30% sociale huur), ambtenaren. Ook is er contact opgenomen met de provincie.
  • Regelmatig kwamen wij in de media (AD, Leidsch Dagblad en Alphens Nieuwsblad). Ook in het NOS journaal en in het EO programma ‘Dit is de middag’ mochten wij onze mening over o.a. doorstroming geven.

Wat is de stand van zaken?

De gemeente heeft ons laten weten dat voor de zomervakantie de grond aan de Emmalaan (voormalige school Esselyckerwoude) aanbesteed zal worden. Hopelijk stelt de gemeente goede voorwaarden voor de tender/aanbesteding zodat de stichting hieraan kan meedoen.

  • De stichting Knarrenhof en Woondiensten Aarwoude hebben recent afgesproken met elkaar op te trekken naar de gemeente. Het is heel fijn dat deze samenwerking tot stand is gekomen; samen staan we immers sterker.
  • Het is de verwachting dat de stichting binnenkort aan alle ingeschrevenen een enquêteformulier stuurt om de situaties en wensen van de ingeschrevenen bij de stichting /Kaag en Braassem te inventariseren.
  • Wij gaan proberen in gesprek te komen met de wethouder welzijn om de maatschappelijke voordelen van het wonen in een knarrenhof toe te lichten.

De initiatiefnemers Mia Hoes, Thea Kok-Lansbergen en Ted Kroeze

Juli 2022
In Woubrugge (gemeente Kaag en Braassem) wordt hard gewerkt aan de realisatie van Knarrenhof. Eigenlijk niet zo gek in een dorp met meer dan 3600 inwoners waarvan ongeveer 30 % tussen de 45 en 65 jaar oud is, en ruim 20 % ouder dan 65 jaar.
Veel van deze inwoners wonen in voor hen te ruime eengezinswoningen en een deel daarvan zou graag naar iets anders verhuizen. Kleiner, betaalbaar, levensloopbestendig en met gelijkgestemden in de directe omgeving. Met mensen die sociaal contact belangrijk vinden, en die met plezier buren een helpende hand toesteken waar nodig.
De Woubrugse initiatiefnemers kenden het begrip ‘Knarrenhof’ en daarom was de link met de gelijknamige Stichting snel gelegd, en een droomplek voor Knarrenhof Woubrugge diende zich ook al snel aan.
Samen met Sophieke Klaver zijn we nu hard aan het werk om in het dorp Knarrenhof van de grond te krijgen. Dat zoiets niet in korte tijd gerealiseerd kan worden is duidelijk. Want die grond hè. Die is in Woubrugge, net als in andere gemeenten, schaars. Er zijn een paar locaties die zeer geschikt zouden zijn, maar helaas zijn we nog niet zo ver dat we op een van die plekken onze wensen kunnen verwezenlijken.
In de tussentijd zitten we niet stil: we hebben contact met de gemeente Kaag en Braassem, met de politieke partijen, met Woondiensten Aarwoude, en vanuit de dorpsraad is de belangstelling onderzocht via een enquête.
We hopen dat de gemeente Kaag en Braassem ons wil helpen met het zoeken naar geschikte bouwgrond.

Meer informatie over de werkwijze van Knarrenhof vindt u op deze website. Heeft u belangstelling voor een woning in Knarrenhof Woubrugge? Schrijf uzelf dan in voor de gemeente Kaag en Braassem via DEZE link.

Op deze webpagina zullen wij af en toe de stand van zaken over Knarrenhof Woubrugge beschrijven. Pas als een locatie kansrijk is worden de mensen die staan ingeschreven benaderd met de vraag of men op deze locatie zou willen wonen.

April 2022
In 2021 is de initiatiefgroep in de gemeente Kaag en Braassem gestart met plannen voor Knarrenhof Woubrugge. Mia Hoes, Ted Kroeze en Thea Lansbergen zijn in gesprek gegaan met Stichting Knarrenhof en de gemeente over hun ambitie.
Op een fijne manier oud worden op de plek van een basisschool: Woubrugge knokt voor Knarrenhof

Klik HIER voor bovengenoemd artikel in het Leids Dagblad, waarmee het idee gelanceerd is en waarna het aantal geïnteresseerden prompt verdubbelde. Belangrijke vervolgstap is om een locatie te vinden en vast te leggen.
Wilt u wonen in Knarrenhof Woubrugge? Schrijf u dan in voor de gemeente Kaag en Braassem via DEZE link.