×
search

Hulpvraag

Van de 65 mensen waarmee we een interview hebben gehouden, hebben we ook de hulpbehoefte geinventariseerd. In totaal waren er op dat moment 4 mensen met een hulpvraag. Af en toe een boodschap doen als door ziekte minder fit, af en toe in de auto ergens naar toe brengen. Meer niet. Uiteraard is er misschien wel meer hulpbehoefte dan in zo’n gesprek aan wordt gegeven. Maar bijna iedereen zegt ”nu nog niet”. Bijna iedereen gaat er vanuit dat als je tussen sociale mensen woont en je zelf anderen helpt, dat als het moment gekomen is, de anderen ook voor jou klaar zullen staan.

In het concept gaan we uit van hulp als nodig (ouderwets burgerfatsoen). Zorg verlenen is heel wat anders. Gelukkig zijn er vrij veel mensen met een medische achtergrond, die bij nood ook ‘s nachts nabij kunnen zijn. Uiteraard kan er ook gezamenlijk zorg ingekocht worden. In principe zijn we voor de incidentele hulpvraag, niet voor de zorgvraag.

Gelukkig zijn de woningen zo uitgedacht dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Vereniging Eigen Huis schreef zelfs boven een artikel waarin wij als positief voorbeeld werden genoemd: ”Thuiswonen tot je 113e”.