×
search

houding

Deelnemers aan het woonleefconcept Knarrenhof verschillen onderling sterk. Toch delen ze 2 eigenschappen: ze zijn actief en sociaal.

We hebben het vaak gevraagd aan zalen met geïnteresseerde mensen. Bijna altijd was meer dan de helft tot 2/3e van de mensen actief als vrijwilliger. Het zijn sociale mensen die in principe snel klaar staan voor anderen. Niet vanuit automatisme, maar omdat ze zelf ook ooit wel geholpen willen worden. Helpen is prima, zolang het maar geen automatisme is. Niemand is vies van een beetje wederkerigheid. Of zoals een van de leden in Zwolle mooi vertelde: “ik plakte al jaren de lekke banden van mijn veel jongere buurvrouw. Maar op een bepaald moment viel me op dat kleine klusjes voor mij altijd bij haar bleven liggen. Toen heb ik maar eens gezegd dat ik haar band zou plakken als mijn gordijnen af waren. Ze kwamen helaas niet af, dat was jammer. Maar het voordeel was dat ik nooit meer een band heb hoeven plakken!””

Daarnaast zijn heel veel leden ook op andere gebieden actief, een groot deel van de geïnteresseerden werkt nog. Dus niets geen geranium- en bridgeclubs in de Knarrenhof, maar mensen die vol kracht en enthousiasme hun 2e of 3e helft willen ingaan.

Deze houding van niet wachten maar samen aanpakken past in Knarrenhof. Want er is heel veel kennis, ervaring en energie onder de deelnemers. Vandaar ook ons logo.

Wij zijn van na de Beatles en de Stones, houden niet van bloemetjesjurken en petten. We wachten ook niet tot iemand ons wellicht helpt, want samen zijn we mans genoeg. We doen net als de man van ons logo. We stropen gewoon de mouwen op: ”kom maar op!”.