Hoorn

Update december 2017

De gemeente neemt het Knarrenhof concept mee bij het uitwerken van de wijk- en locatievisies rondom het station Hoorn.

De planvorming in de wijken Venenlaankwartier, Hoorn Noord en bijvoorbeeld de Prismalocatie bij het station kosten echter tijd. Partijen willen het traject zorgvuldig doorlopen, de wijk, de bewoners betrekken bij het uitwerken van de wijk- en locatievisies. Sommige locaties zijn complex. Dit traject zal snel 5 tot 10 jaar duren.

Een locatie in Hoorn Noord biedt wel een kans om op korte termijn het eerste Knarrenhof in Hoorn te realiseren (ca. 24 wooneenheden in 2 bouwlagen). Hier zou een mooi mix van woningtypes kunnen komen: misschien geen Knarrenhof, maar een meergeneratiehof (jong en oud door elkaar).

De enquête laat zien dat er nu al 20 knarren geïnteresseerd zijn in deze locatie. Wij gaan graag verder onderzoeken onder welke voorwaarden deze plek een Knarrenhof kan worden..

Tot slot een vraag aan alle ingeschreven knarren: Wie van de knarren is geïnteresseerd in het wonen in het noorden van Hoorn en wil mede-trekker zijn voor deze locatie?

Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina ‘Contact en inschrijven’.

Ouder Nieuws

De trekkers van een Knarrenhof in Hoorn zijn in gesprek geweest met wethouder Van Eijk en verschillende ambtenaren van gemeente Hoorn. In de wijken Hoorn Noord en Venenlaankwartier zijn verschillende ontwikkelingen gaande, maar deze zullen nog wel een aantal jaren op zich laten wachten. In het noorden van Hoorn is wel een potentiële locatie die op korte termijn kansen biedt.