Harderwijk

December 2019

Sinds maart 2019 is er een trekkersgroep om een Knarrenhof in Harderwijk op te zetten. Dit uiteraard in nauw overleg met Stichting de Knarrenhof. Zo is er een presentatie geweest bij de Commissie Ruimte in het voorjaar 2019 en een artikel in de plaatselijke krant. Er zijn nu 54 potentiële Knarren die zich hebben ingeschreven voor Harderwijk. Inmiddels hebben er verschillende gesprekken plaatsgevonden met ambtenaren en met een andere projectontwikkelaar. Twee mogelijke locaties werden door andere projectontwikkelaars weggekaapt. Ook een mogelijk interactie tussen een ontwikkelaar en de Knarrenhof is daardoor vervallen. Wel heeft Peter Prak een presentatie gehouden voor een projectgroep die verantwoordelijk is voor nieuwbouw in een bepaalde wijk in Harderwijk.

De inspanningen hebben tot nu toe nog geen concrete locatie opgeleverd. Het Knarrenhof concept wordt wel omarmd en er zijn gesprekken over een locatie. Zolang deze niet zeker is kunnen we daar (uiteraard) nog niets over zeggen.
We hadden in eerste aanleg gedacht aan Waterfront, waarin ook ruimte was voor een ‘Begijnenhofje’, maar dat zit er niet in. De grond zal daar te duur blijven.

Toch hebben we goede hoop op voortgang. Woningtekort voor oudere jongeren en oudere senioren zijn schaars, ook in Harderwijk. De winst die in het woonconcept opgesloten zit, moet nog wat meer tot het bewustzijn doordringen. Dus, houdt deze pagina in de gaten en wellicht ook het plaatselijke nieuws. Wilt u zich actief inzetten voor een hof in deze gemeente? Laat dit dan weten en wij brengen u in contact met de lokale initiatiefnemers.

Juli 2019
In de gemeente Harderwijk zijn wij en een aantal enthousiaste mensen al een poos bezig met de zoektocht naar een geschikte locatie voor Knarrenhof. Ook zijn wij in gesprek met de gemeente. Tot op heden is een locatie nog niet gevonden. Hebt u een geschikte locatie in de gemeente Harderwijk op het oog, stuur dan een mail naar locaties@knarrenhof.nl. Bent u geïnteresseerd en wilt ook zich inschrijven, klik dan hier. Wilt u zich actief inzetten voor een hof in deze gemeente? Stuur dan een mail naar info@knarrenhof.nl en wij brengen u in contact met de lokale initiatiefnemers.