×
search

Gemeente Wijdemeren

November 2021
In gemeente Wijdemeren zijn ook trekkers actief. Dit doen ze in samenwerking met trekkers van Hilvesum en Gooische Meren. Ook hier is er een wens om Knarrenhof te realiseren. Op dit moment wordt gekeken naar de mogelijkheden van de Dennenlaan in Loosdrecht. We proberen dit onder de aandacht te brengen van politieke partijen en de gemeente. Het is belangrijk dat u ook uw connecties in de politiek inzet om Knarrenhof in Wijdemeren gerealiseerd te krijgen. We zoeken nog lokale trekkers die bijvoorbeeld zich willen inzetten voor de locatie Dennenlaan in Loosdrecht.

December 2018
De gemeente Wijdemeren ligt in het gewest Gooi en Vechtstreek. De gemeente is ontstaan uit een fusie van de gemeenten Loosdrecht, ’s- Graveland, Nederhorst den Berg, Kortenhoef en Ankeveen.  Ook in Wijdemeren is er interesse in het Knarrenhof concept. In 2018 is er nieuw leven geblazen in de initiatiefgroep die al in Hilversum bestond. Deze groep richt zich nu op een grotere regio, waar ook Hilversum en Gooise Meren deel van uitmaken.

De groep wil bekendheid geven aan het Knarrenhof concept en de lokale politiek er enthousiast voor maken.  Zo is er in 2018 een aantal voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd waar Peter Prak een presentatie gegeven heeft voor wethouders, raadsleden en andere professionals. Deze presentaties zijn zeer goed bezocht en positief ontvangen. De goede wil is er, maar daarmee is niet gezegd dat er ook direct een locatie beschikbaar is.

Wij zitten niet vast aan een specifieke doelgroep, zoals senioren. Een hof waar mensen van verschillende leeftijden   in verschillende levensfases wonen verdient misschien wel de voorkeur. Wij denken namelijk dat in Wijdemeren ook genoeg jongere mensen enthousiast worden van het idee om zelfstandig te wonen maar met zorg en aandacht voor elkaar.

Spreekt dit concept u aan? En heeft u belangstelling in Knarrenhof in de gemeente Wijdemeren? Schrijf uzelf dan in via DEZE link.