Gemeente Wijdemeren

December 2018
De gemeente Wijdemeren ligt in het gewest Gooi en Vechtstreek. De gemeente is ontstaan uit een fusie van de gemeenten Loosdrecht, ’s- Graveland, Nederhorst den Berg, Kortenhoef en Ankeveen.  Ook in Wijdemeren is er interesse in het Knarrenhof concept. In 2018 is er nieuw leven geblazen in de initiatiefgroep die al in Hilversum bestond. Deze groep richt zich nu op een grotere regio, waar ook Hilversum en Gooise Meren deel van uitmaken.

De groep wil bekendheid geven aan het Knarrenhof concept en de lokale politiek er enthousiast voor maken.  Zo is er in 2018 een aantal voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd waar Peter Prak een presentatie gegeven heeft voor wethouders, raadsleden en andere professionals. Deze presentaties zijn zeer goed bezocht en positief ontvangen. De goede wil is er, maar daarmee is niet gezegd dat er ook direct een locatie beschikbaar is.

Wij zitten niet vast aan een specifieke doelgroep, zoals senioren. Een hof waar mensen van verschillende leeftijden   in verschillende levensfases wonen verdient misschien wel de voorkeur. Wij denken namelijk dat in Wijdemeren ook genoeg jongere mensen enthousiast worden van het idee om zelfstandig te wonen maar met zorg en aandacht voor elkaar.

Spreekt het Knarrenhof concept je ook aan? Iedereen die samen met ons deze woondroom wil helpen laten uitkomen is welkom. Zonder steun en ook inzet komen we niet verder. Inschrijven kan hier.

Wil je contact met iemand uit de trekkersgroep? Stuur dan een bericht naar info@knarrenhof.nl.