Garmerwolde (vereniging)

Knarrenhof Garmerwolde, ook actief op Facebook! Klik op het icoontje hieronder

Update januari 2018

In Garmerwolde hebben we een positief geluid van de gedeputeerde van de provincie gekregen. We mogen de plannen voor het meergeneratieproject Garmerheerd verder uitwerken om de procedures op te starten die nodig zijn opdat we hier ooit met elkaar kunnen wonen. We gaan uit van een plan met 19 woningen, we hebben momenteel 55 geïnteresseerde huishoudens. We proberen nadrukkelijk tot een mix van koop en huur te komen, maar we kunnen het doorgaan van huur nog niet garanderen. Wel doen we daarvoor onze uiterste best!!

Onze ervaring is dat er altijd toch mensen afvallen, dus het is beslist niet zo dat nummer 20 of 30 of 40 op de lijst kansloos is. Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina ‘Contact en inschrijven’.

Ouder nieuws
Zowel gemeente Ten Boer als Groningen zijn bestuurlijk erg enthoiusiast over het meergeneratiehof in Garmerwolde. We hebben enkele tientallen geinteresseerden in de leeftijd van 23 tot 83 jaar! We wachten nu zelf nog op toestemming van provinctie ten aanzein van procedures.
Op dinsdagavond 28 november was er een informatieavond waar we de vereniging die we gaan oprichten hebben aangekondigd. Ook zijn de eerste schetsen gepresenteerd.
Zie via deze link een artikel over Garmerwolde; https://www.rtvnoord.nl/nieuws/186837/Hoe-houd-je-de-Garmerwolders-zo-lang-mogelijk-in-hun-eigen-dorp

 

https://www.rtvnoord.nl/radio/programma/20052/Babette-op-Noord/aflevering/13417

Zie hierboven de link naar een radio fragment. Op 40.15min begint Peter over Knarrenhof.

Update 27 juni 2017

We hadden 26 juni jl. een goed bezochte avond in Dorpshuis de Leeuw met ruim 50 geïnteresseerden, aspirant bewoners, kopers en huurders. Al met al redenen genoeg om door te gaan met ons woonplan voor Garmerwolde.

De Garmerheerd gaat een meergeneratiehof worden met bewoners van alle leeftijden en we hebben aspirant-bewoners vanaf 25 jaar en gezinnen met kinderen naast de groep van 45+. Jong en oud mixen hier met eigen privacy en eigen voorzieningen. Wij zijn daar heel blij mee omdat onze insteek ook is het vergroten van de leefbaarheid van Garmerwolde (basisschool, verenigingsleven b.v. voetbalclub GEO, theatergroepen, koor, Popschool en doorstroming op de woningmarkt).

Het is duidelijk, er is voldoende animo om samen met de gemeente Ten Boer en de gemeente Groningen door te gaan met de planontwikkeling. WORDT VERVOLGD! Later dit jaar weten we hopelijk meer over de inhoudelijke procedure (Provincie en Gemeente)

Ouder Nieuws

Leuk aandacht op RTV Noord en DVHN over initiatief Knarrenhof. Voor link naar ‘t Nijsblad KLIK HIER, voor linkje naar RTV Noord KLIK HIER

Daar waar we in Groningen al jarenlang zoeken naar een geschikte locatie (niet te klein, geen afwijkende buren etc), kwamen Joke, Hetty, Pia en Douwe als initiatiefnemers ongeveer 1 jaar geleden bij ons. Ze waren gecharmeerd van ons concept en onze aanpak, maar wilden wel het liefst een meergeneratiehof. Of dat kon? Of ik eens kon komen praten? In het dorpshuis van Garmerwolde zaten we samen, en vanaf toen ging het hard.

Tuurlijk kan een meergeneratiehof! Een plek waar jonger en ouder juist mixen is nog weer toekomstvaster dan een project met alleen 45+. Bij ons bent u de baas, wij organiseren het alleen. Inmiddels hebben we de eerste bijeenkomst al gehad, er kwamen ruim 40 mensen uit Garmerwolde en Thesinge. Er is interesse! Als locatie is een mooie plek aan de Dorpsweg gevonden. De gemeente Ten Boer en de gemeente Groningen (als de plannen doorgaan wordt Ten Boer per 1-1-2019 gemeente Groningen) zijn positief. Ook de Vereniging Groninger Dorpen, Het Programma Gezond Wonen zijn positief. We mikken op een mix van koop en huur. Dat is allemaal nog niet geregeld en rond, net als de toestemming van de provincie nog niet, maar de vooruitzichten zijn goed.