Garmerwolde (vereniging)

Knarrenhof Garmerwolde is ook actief op Facebook – klik op het icoontje

Januari 2018

In Garmerwolde hebben we een positief geluid van de gedeputeerde van de provincie gekregen. We mogen onze plannen voor het meer-generatie-project Garmerheerd verder uitwerken om de procedures op te starten die nodig zijn opdat we hier ooit met elkaar kunnen wonen.

We gaan uit van een plan met 19 woningen, we hebben momenteel 55 geïnteresseerde huishoudens. We proberen nadrukkelijk tot een mix van koop en huur te komen, maar we kunnen het doorgaan van huur nog niet garanderen. Wel doen we daarvoor onze uiterste best!!

Onze ervaring is dat er altijd toch mensen afvallen, dus het is beslist niet zo dat nummer 20, 30 of 40 op de lijst kansloos is. Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina Contact en inschrijven.

Ouder nieuws
De gemeenten Ten Boer en Groningen zijn bestuurlijk erg enthousiast over het meergeneratiehof in Garmerwolde. We hebben enkele tientallen geinteresseerden in de leeftijd van 23 tot 83 jaar. We wachten nu zelf nog op toestemming van provincie ten aanzien van procedures.
Op dinsdagavond 28 november was er een informatieavond waar we de vereniging die we gaan oprichten hebben aangekondigd. Ook zijn de eerste schetsen gepresenteerd.
Lees een artikel over Garmerwolde

Of luister naar een radioprogramma van Rtv Noord. Op 40.15 min begint Peter Prak over Knarrenhof.

27 juni 2017

We hadden op 26 juni een goed bezochte avond in Dorpshuis de Leeuw met ruim 50 geïnteresseerden, aspirant-bewoners, kopers en huurders. Al met al redenen genoeg om door te gaan met ons woonplan voor Garmerwolde.

De Garmerheerd wordt een meer-generatie-hof met bewoners van alle leeftijden; we hebben aspirant-bewoners vanaf 25 jaar en gezinnen met kinderen naast de groep van 45+. Jong en oud mixen hier met eigen privacy en eigen voorzieningen. Wij zijn daar heel blij mee omdat onze insteek ook is het vergroten van de leefbaarheid van Garmerwolde (basisschool, verenigingsleven bv. voetbalclub GEO, theatergroepen, koor, popschool en doorstroming op de woningmarkt).

Het is duidelijk, er is voldoende animo om samen met de gemeente Ten Boer en de gemeente Groningen door te gaan met de planontwikkeling.

Aandacht voor initiatief Knarrenhof op RTV Noord en in het Dagblad van het Noorden 

Terwijl we in Groningen al jarenlang zoeken naar een geschikte locatie (niet te klein, geen afwijkende buren etc), kwamen Joke, Hetty, Pia en Douwe als initiatiefnemers ongeveer een jaar geleden bij ons. Ze waren gecharmeerd van ons concept en onze aanpak, maar wilden het liefst een meer-generatie-hof. Of dat kon? Of ik (Peter) eens kon komen praten? In het dorpshuis van Garmerwolde zaten we samen, en vanaf toen ging het hard.

Natuurlijk kan een meer-generatie-hof. Een plek waar jonger en ouder mixen, is  toekomstbestendiger dan een project met alleen 45plussers. Bij ons bent u de baas, wij organiseren het alleen. Inmiddels hebben we de eerste bijeenkomst al gehad, er kwamen ruim 40 mensen uit Garmerwolde en Thesinge. Als locatie is een mooie plek aan de Dorpsweg gevonden. De gemeente Ten Boer en de gemeente Groningen (als de plannen doorgaan wordt Ten Boer per 1-1-2019 gemeente Groningen) zijn positief. Ook de Vereniging Groninger Dorpen en het Programma Gezond Wonen zijn positief. We mikken op een mix van koop en huur.