×
search

Door wie?

De Stichting Knarrenhof® is opgericht door een bevlogen team uit de vakwereld. Deze mensen worden geholpen door een groot aantal deskundige en enthousiaste vrijwilligers.

Contactgegevens
Heeft u een vraag? Lees eerst de veelgestelde vragen! We ontvangen dagelijks veel e-mails met dezelfde vragen en zo houden we meer tijd over om hofjes te bouwen. Klik daarvoor hier.

Algemeen
Voor alle algemene of overige vragen:
0629387599 (op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 uur en 14.00 uur)
info@knarrenhof.nl

Inschrijvingen
Voor alle vragen over inschrijvingen:
inschrijving@knarrenhof.nl

Locaties
Voor alle tips van mogelijke locaties die we kunnen bestuderen:
locaties@knarrenhof.nl

Media
Voor vragen over media:
media@knarrenhof.nl

Team van Knarrenhof®

Peter Prak
Knarrenhof® is het concept van het bedrijf van Peter Prak: Locksley Collective. Peter is een bevlogen projectmens die mooie en goede dingen wil maken. Waarom? ”Omdat mijn ouders me zo hebben opgevoed en omdat ik anderen en mezelf recht in de spiegel wil kunnen aankijken”. ‘Wat mooi is verschilt echter per individu. Daarom werkt Knarrenhof® ook liever samen MET echte mensen dan op basis van onderzoek van professionals. De insteek is realisatie tegen kostprijs met een zo minimaal mogelijke opslag.

Peter heeft 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van woonwijken (o.a. Amersfoort Vathorst, Stadshagen Zwolle, Leeuwarden Zuidlanden, Meerstad Groningen) en bouwprojecten (buurtschappen, buitenplaatsen/kastelen en goedkope vrijstaande woningen). Hij heeft gewerkt voor ontwikkelaars, beleggers en ontwikkelbedrijven. Hij was vaak gedetacheerd bij gemeenten, provincies, en ministeries om de publieke zaak te dienen. Peter is een Groninger en praat er niet omheen. Hij selecteert mensen en partijen met vakmanschap, eerlijkheid en bevlogenheid. En voor dit concept een hele goede architect.

INBO architecten en Eerde Schippers
Eerde Schippers is partner/directeur van INBO-architecten. Dit bureau heeft landelijk bijna 200 medewerkers, verspreid over 5 kantoren. Eerde was BNA architect van het jaar 2006 als architect van het prachtige Belvedère museum in Heerenveen. Maar dat was niet de voornaamste reden om met hem in zee te gaan. De reden is dat Eerde veel ervaring heeft in het ontwerpen van villa’s, goedkope woningen en zorgcomplexen. Voor Knarrenhof® is die combinatie van slim doordachte en praktische kwaliteit van groot belang. Daarnaast is Eerde voor een architect van zijn statuur een buitengewoon aardig en bescheiden mens gebleven. Hij is wars van de sterallures die sommige ontwerpers eigen zijn. Hij is een echte ambachtsman en focust altijd op functionaliteit. Zijn vrouw Lies is verpleegkundige en roept hem vaak ter verantwoording als er in de vele gebouwen waar zij zelf werkt weer iets onlogisch of onpraktisch is gebouwd. Eerde is een zorgzaam mens & architect zonder kapsones.

Cooper Feldman Nel Sangers
Nel Sangers was 30 jaar directeur bij overheden. Dit deed ze bij diverse gemeenten, ze was landelijk directeur bij de Dienst Landelijk Gebied (LNV), kwartiermaker van het Rijksvastgoedbedrijf, en jarenlang lid van de 2-koppige directie van Staatsbosbeheer Nederland. Nel heeft een grote drive voor eerlijke en pure dingen. Zo doet ze ontwikkelingshulpprojecten met koken op zon in Senegal. Nel zat in het Kwaliteitsteam Vathorst waarvan Peter voorzitter was. Toen ze elkaar in 2014 weer tegenkwamen was de klik er gelijk weer en vroeg Nel of ze mee mocht doen met het Knarrenhof®. Want dit concept combineert een integrale holistische aanpak van mens in haar sociale aspecten en omgeving met aspecten als wonen, groen en duurzaamheid. Nel is een nuchtere professional die zich verdiept in alle vraagstukken en altijd met een praktische oplossing komt.

Liedeke Reitsma
Liedeke Reitsma is een ex psychiatrisch verpleegkundige die het grootste deel van haar leven haar eigen boontjes heeft gedopt. Ze is een bevlogen en warm mens die niet anders doet en dan anderen te helpen. Ooit was ze de aanstichtster van dit idee door Peter te bellen met deze vraag; ‘’Waarom doet de gemeente Zwolle niets voor ouderen met een smalle beurs?’’. Zo is het Knarrenhof® concept ontstaan. Liedeke heeft een grote mensenkennis, nog groter hart en een groot actionistische inborst. De ‘rode tomaat’ is altijd onder handbereik. Omdat zij ‘beslist!’ geen bestuurder is en wou zijn, hebben we haar als bestuurder gekozen in de landelijke Stichting. Opdat wij gewoon en praktisch met beide beentjes op de grond blijven.

Vrijwilligers
Naast de genoemde teamleden werken wij ook met verschillende vrijwilligers voor zowel de aansturing van de projecten als de ondersteuning bij de communicatie met onze leden.

Onze partners:

Provincie Overijssel
De provincie Overijssel heeft ons in Zwolle/ het begin van de Knarrenhof-beweging erg geholpen. We hebben meerdere CPO-subsidies mogen ontvangen en een subsidie Sociale Kwaliteit. Met regelmaat komen we ook samen met de provincie om hetzij nieuwe ontwikkelingen door te nemen, of om een verhaal over ons concept te doen.

Overige gemeentes
Natuurlijk werken we naast de provincie Overijssel ook samen met gemeentes & provincies elders in het land. Of het nu gaat om subsidies, grondbiedingen, samenwerkingsvoorstellen of het houden van lezingen voor de gemeenteraad. Wij zijn overal in het land nauw in contact met lokale gemeentes om daar een Knarrenhof® te plaatsen & om op andere manieren te helpen met het vinden van woonoplossingen voor de lokale 50 plussers.

Rijksoverheid
Knarrenhof® is al meerdere jaren op rij een van de 10 “voorbeeldprojecten” van rijksoverheid geweest. Eerst als koploper wooncoöperatie, en rond begin 2018 werd Knarrenhof® tot 3x toe in stukken van en aan de Tweede kamer/ de Ministers als landelijk voorbeeldproject genoemd.