Den Haag

Update februari 2018

In Den Haag is op korte termijn een klusschool beschikbaar in Escamp voor 6 tot 10 huishoudens van een woongroep. Als bouwgroep ons Haagse Hof kunnen we ons hiervoor inschrijven, als er minimaal 4 huishoudens interesse hebben. Half februari worden deze mensen dan uitgenodigd voor een gesprek met de gemeente.Dit moeten huishoudens zijn die serieuze interesse hebben. Dit is wel op heel korte termijn, maar biedt ook voor het eerst een serieuze mogelijkheid voor het vestigen van een Knarrenhof in Den Haag. Ondanks dat het kort dag is, willen we deze kans toch niet laten lopen, als er geïnteresseerden zijn.

Samenvatting van het klushuis Wijhestraat 28:
Totaal 670 m2
Prijs 475,000 euro excl. kosten koper
In een groene wijk, bij OV en winkels
Gelijkvloerse appartementen, met parkeergelegenheid en tuin en binnenplaats (hofje)
Wijk: Morgenstond, Wijhestraat 28.

Bent u hierin geinteresseerd of wilt u meer informatie ontvangen? Stuur een mailtje naar info@knarrenhof.nl Op 7 maart is er een kennismaking met alle mensen die hierin geinteresseerd zijn. Op 23 maart staat er een overleg met de gemeente gepland.

Update januari 2018

We zijn nog steeds druk in Den Haag. Twee trekkers hebben zich opgegeven voor een klankbordgroep die de gemeente Den Haag wil oprichten met betrokken bewoners. Hier is nog geen bijeenkomst van geweest. Ook is er een kleine bijeenkomst geweest met mensen die zich ook willen inzetten voor het bestuur van een vereniging ‘Knarrenhof Driekhoek Loosduinen’. Een tweede bijeenkomst staat hiervoor gepland.
Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina ‘Contact en inschrijven’.

Ouder nieuws
Momenteel zijn we de locaties in beeld aan het brengen qua mogelijkheden, planning en prijzen binnen Den Haag. Onze ‘woon-enquete’ met beschrijving van de locaties heeft helaas even op zich moeten wachten, maar die is nu uit.

In Den Haag zijn er nu 102 huishoudens en 195 mensen die zich als geinteresseerde hebben aangemeld. Met zo’n achterban zouden we toch wat mogelijke locaties aangeboden moeten kunnen krijgen. We zouden ook vanuit de gemeente bepaalde mogelijkheden krijgen in het GroepsWonen netwerk, maar dat ligt nu ineens heel anders. Erg jammer voor ons, maar wij gaan rustig door, het concept is sterk genoeg van zichzelf.

In januari hebben we overleg met de gemeente Rijswijk gehad over de mogelijkheden aldaar, diverse buurgemeenten zijn nu met ons aan het zoeken naar geschikte locaties voor onze groepen.

Op 11 oktober hadden we een informatie-avond Den Haag. 56 mensen waren aanwezig en van 14 mensen kregen we een verhindering. Dus minimaal nu al 70 serieuze deelnemers. Helaas kwam Den Haag Centraal net te laat uit voor de aankondiging. Er waren mensen tot uit Arnhem aanwezig die graag terug willen naar Den Haag als daar een Hof komt.

Het was een leuke en inspirerende bijeenkomst. Veel mensen gingen om 21u enthousiast de zaal uit. Erg blij waren we dat de Haagsche netwerkpartners GDO, HSBG, Stijlvol Ouder, Gemeente Den Haag en Gemeente Rijswijk ook aanwezig waren. We hebben 5 mogelijke locaties voor een Haagsche Hof gepresenteerd en zullen de interesse bij de leden peilen. Het enthousiasme was dermate dat we besloten hebben sowieso een Vereniging Knarrenhof Den Haag op te richten waarvoor we aspirant bestuursleden zoeken.