×
search

Bergen op Zoom

Update 2023
Ook dit jaar praten we u als belangstellende voor een Knarrenhof in Bergen op Zoom weer bij over de stand van zaken. Het verheugt ons zeer dat we de nodige vorderingen kunnen melden. We hebben namelijk locaties in Bergen op Zoom op het oog en we zijn in gesprek over een Knarrenhof in de regio Halsteren. Waar precies laten we voorzichtigheidshalve nog even in het midden. Je moet de huid van de beer immers niet verkopen, voordat ie geschoten is.
Deze ontwikkelingen betekent dat we goede hoop hebben dat we binnenkort wat concreter worden. De landelijke Stichting Knarrenhof, waarbij we zijn aangesloten, overlegt met de gemeente over de projecten.  Zodra er groen licht is, horen jullie daar meer over.

SCHRIJF JE IN!
Hoe krijgen jullie bericht? Knarrenhof gaat aan de slag in Bergen op Zoom als de interesse groot genoeg is. Hoe meer interesse, hoe hoger de urgentie, des te groter de kans van slagen voor één of meer Knarrenhofjes in onze gemeente. Heeft u zich nog niet landelijk aangemeld? Doe dat dan meteen.
Inschrijving bij de landelijke stichting is namelijk de enige manier om op de hoogte te blijven en om voor toewijzing van een woning in Knarrenhof in aanmerking te komen. Ga naar www.knarrenhof.nl en schrijf u voor 15 euro in.
Wellicht kent u in uw familie, buurt, vrienden- of kennissenkring ook mensen die graag in Knarrenhof Bergen op Zoom willen wonen. Geef deze nieuwsbrief dan ook aan hen door.
Zie ook de nieuwsbrief 2023 vanuit Knarrenhof met vele voorbeelden van gerealiseerde hofjes: https://knarrenhof.nl/nws-pers/

WAT IS KNARRENHOF?
Knarrenhof is een woonbuurtje waar de bewoners met elkaar wonen. Elk woonhof krijgt in het algemeen 20 à 30 betaalbare en zorg voorbereide appartementen, rondom een gezamenlijke tuin. Onderdeel van het hof is het hofhuis: een ontmoetingsplek om samen te koken, een kaartje te leggen, klussen of een feestje te bouwen. De hoftuin wordt met elkaar ingericht en onderhouden. Het resultaat wordt een fijne plek om te wonen met buren die je kent. Zie hieronder 2 voorbeelden in Hoorn en Obdam die binnenkort gebouwd gaan worden.

Klik HIER voor ouder nieuws over Knarrenhof Bergen op Zoom.