×
search

Assen

April 2021
Met grote regelmaat vragen wij aan de gemeente of ze al een mogelijke locatie hebben gevonden. Recent is aangegeven dat dat helaas nog niet gevonden is, en de eventueel mogelijke locatie is nog steeds niet mogelijk geworden helaas.

Oktober 2020
Zoal u weet komt er door het gebrek aan snelheid in de besluitvorming bij de gemeente Assen geen Knarrenhof op de locatie aan de Vaart. Wethouder Karin Dekker gaf vorig jaar aan bepaald niet tevreden te zijn over de gang van zaken bij de gemeente en onderschreef dat dit anders had gemoeten. Zij verzekerde ons toen dat we een plek in het Havenkwartier kunnen krijgen. Echter duurt dat nog een poos en vandaar dat ze ook haar uiterste best zou doen om een andere locatie te vinden.

In tussentijd hebben wij meerdere locaties aangedragen gekregen van de gemeente. Echter waren dit allen locaties die in particulier eigendom zijn. Daar kwamen wij niet veel verder mee, omdat de eigenaren andere plannen voor hun locaties hebben. Wij willen dus in ieder geval zekerheid krijgen dat er ruimte gereserveerd wordt in het Havenkwartier. Hier blijven wij over navragen bij de gemeente, maar meer dan een toezegging van de wethouder hebben wij (nog) niet. Daarnaast kijken wij uiteraard ook verder uit naar andere mogelijke locaties. Mocht u nog een geschikte locatie in gedachten hebben of tegenkomen dan horen wij dat uiteraard ook graag en kunt een mailtje sturen naar: locaties@knarrenhof.nl .

We blijven bezig om een grondpositie te krijgen. In tussentijd houden wij u op de hoogte via mail en/of op deze pagina.

November 2019
Helaas moeten wij u melden dat er geen Knarrenhof aan de locatie aan de Vaart komt. De eigenaren van de villa hebben ons 6 maanden exclusiviteit verleend voor de grond en het zelfs ook een paar keer verlengd. Maar omdat er maar geen snelheid in de besluitvorming bij de gemeente Assen kwam, heeft de eigenaar zich teruggetrokken.

Helaas deed ze dat nadat wethouder Dekker van Assen zich volmondig had uitgesproken voor een Knarrenhof op deze plek, maar de perceel-eigenaren hadden er helaas geen vertrouwen meer in.

Uiteraard hebben wij de dit aan de gemeente gemeld en onze onvrede uitgesproken over het tempo van de besluitvorming. Wethouder Karin Dekker ontving ons voor een gesprek Zij was bepaald niet tevreden over de gang van zaken tot nog toe en onderschreef dat dit anders had gemoeten.

Zij heeft ons verzekerd dat zij haar uiterste best doet om op een andere locatie een hof mogen bouwen en heeft toegezegd dat we een plek in het Havenkwartier kunnen krijgen. Omdat dit nog even gaat duren zoeken we met haar ook naar andere plekken. Daarover voeren wij nu gesprekken.

Heel erg jammer dus dat de plannen aan de Vaart niet door kunnen gaan, maar gelukkig lijkt het zo te zijn dat wij iemand op bestuurlijk niveau bij de gemeente Assen hebben gevonden die zich hard wil maken voor een locatie voor ons.

Maart 2019
In Assen hebben we een hele actieve groep die ook goede contacten heeft met de gemeente. Recent is ons een interessante positie aangeboden. Momenteel bestuderen we deze met de gemeente en woningbouwcorporatie Actium. In het voorjaar van 2019 moet duidelijk worden of deze plek kans van slagen heeft. De bijna honderd deelnemers is Assen hebben hun hoop hierop gevestigd.

Juli 2018

De gemeente Assen geeft aan ons concept zeer te waarderen, maar helaas op korte termijn geen plek te hebben voor een Knarrenhof. We hebben gevraagd aan de gemeente of er in het Havenkwartier misschien wel een locatie beschikbaar is.

Het Asser Hof – december 2017

Lokale trekker Fred heeft ons verteld dat de gemeente Assen erg positief is over het concept waarbij al enkele tientallen Assenaren zich hebben aangesloten.

Het enthousiasme is dusdanig dat de gemeente nu gaat kijken of er een passende locatie is voor Knarrenhof Assen. En dat is goed nieuws! Assen is daarmee de 43e gemeente waar naar een locatie wordt gezocht. En Fred bedankt voor je energie, daar krijgen wij weer energie van!

Ouder nieuws:
Onze Liedeke uit Zwolle is opgegroeid in Assen-Oost. Toen ze laatst bij een van haar oude buurvrouwen op bezoek kwam viel haar oog op de al jarenlang leegstaande locatie aan de Pelikaanlaan-Mezenlaan. Dit met een gracht omzoomde terrein van de voormalige landbouwschool zou ideaal zijn geweest voor een ‘Hof van Assen’. Inmiddels heeft de Asser Courant hieraan aandacht besteed en zijn we op radio Assen te horen geweest. De eerste deelnemers hebben zich gemeld. Ook hebben we gesproken met de eigenaar van de locatie; deze blijkt echter al ver met eigen plannen op die plek. Knarrenhof aan de Mezenlaan lijkt dus niet mogelijk, tenzij het liggende plan op onvoldoende interesse mag rekenen. Dus nu zoeken we verder.

Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina Contact en inschrijven.

Wij hebben blijvend interesse in mensen die net zo enthousiast zijn als wij over dit concept en samen met ons hun woondroom in Assen willen waarmaken. Samen kunnen we dan zoeken naar locaties, ingangen bij de politiek etc.