Amsterdam

November 2018
Amsterdam is geen makkelijke stad om als Knarrenhof bouwgroep locaties te vinden. In Amsterdam zijn 100 bouwgroepen ingeschreven die samen een woonproject willen realiseren. Veel concurrentie! 
De gemeente Amsterdam biedt momenteel weer vijf bouwgroep kavels aan naast de oude tramremise in AmsterdamWest, aan de Bilderdijkkade. De gemeente wil het particulier initiatief zoveel mogelijk de ruimte geven. In tegenstelling tot andere zelfbouw locaties, waar juist ook veel professionele partijen het voortouw namen. Zodoende is de eerste inschrijving voor de kavels zeer laagdrempelig. Met tenminste drie deelnemers en identiteitsbewijzen kan een bouwgroep zich al inschrijven. In totaal kunnen er per bouwgroep kavel vijf groepen worden ingeloot, dus in totaal 25 groepen. Na deze eerste loting volgt een getrapte selectieprocedure bestaande uit drie stappen: de schriftelijke fase, interviewfase en de plan van aanpakfase. Per fase vallen er groepen af. Deze selectieprocedure loopt ongeveer van half oktober tot half december 2018.

https://www.urbannerdam.nl/nieuws/algemeen/gemeente-amsterdam-wil-echte-zelfbouw-voor-cpo-de-hallen/

Stichting Knarrenhof wil jullie graag ondersteunen, echter het eerste initiatief ligt bij jullie zelf. De gemeente Amsterdamheeft mogelijkheden om kavels aan te bieden. Ze stimuleren zelfbouw en willen graag vastgoed in het middensegment. Elke groep zal de selectietrechter van Amsterdam moeten doorlopen. Wij helpen daar graag bij.

Op de site https://maps.amsterdam.nl/zelfbouwkavels/ staan de zelfbouwkavels. Houd het bij, schrijf je in met een klein groepje als zelfbouwgroep en als er een locatie komt waar je voor wil gaan laat het ons weten. Bouwen en ontwikkelen kost tijd, zeker in een grote stad. Het resultaat loont! Wilt u meer weten over (groeps)zelfbouw in Amsterdam en omstreken? Van zelfbouwers horen hoe u zelf of met een (kleine of grote) groep kunt bouwen? Tips ontvangen en inspiratie opdoen? Informatie verkrijgen over beschikbare kavels? De gemeente organiseert een Zelfbouwmarkt 2018!

Meer informatie

Datum: zaterdag 24 november 2018
Tijd: 12.00 – 16.00 uur
Locatie: De Hallen Studio’s, Hannie Dankbaarpassage 18, Amsterdam

Het Amsterdamse Hof – ouder nieuws
Navraag bij de gemeente leert dat de Tender Havenstraat nog even op zich laat wachten. Amsterdammers, houdt geduld en moed! Recent is er een derde mogelijke locatie voor Knarrenhof Amsterdam in beeld gekomen. We zijn die nu aan het bestuderen. Aan interesse geen gebrek, maar het wachten is of een grondeigenaar, woningbouwcorporatie of marktpartij met ons wil samenwerken. Uiteraard hebben we onze wensen aan de gemeente kenbaar gemaakt in verband met de CPO-mogelijkheden.

In Amsterdam heeft Knarrenhof al honderden geïnteresseerden voor in totaal ruim 500 woningen. Maar kom maar eens aan een locatie in de hoofdstad! Daarom vragen we onze geïnteresseerden ook naar hun voorkeuren (waar?) en hun ideeën (heb je zelf nog een leuke plek gezien waar iets leeg staat of komt?). Gelukkig hebben we nu twee mogelijke locaties waaraan we als landelijke CPO-organisatie (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap = ‘groepsbouwen’) meedoen. De Gemeente Amsterdam kent ons inmiddels en we hebben ook een leuk kennismakingsgesprek gehad met wethouder Laurens Ivens.

We blijven zoeken naar een goede locatie, alle hulp tips en ideeën zijn welkom! Met hulp bedoelen we ook geïnteresseerde enthousiastelingen die samen met ons willen gaan zoeken naar locaties. Wij kunnen uw woondroom alleen waarmaken met uw hulp. Als u daarvoor in bent kunt u ons een mail sturen.

Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina Contact en inschrijven.