Almelo (vereniging i.o.)

Update juni 2018

Het Hof van Indië: leuke buren gezocht!
Het Indië-terrein in Almelo is een locatie met veel toekomstig woongenot. Er is water, er is ruimte, er is hippe horeca nabij de binnenstad en er is een monumentale stoftoren. Juist op die plek heeft Ontwikkelingsbedrijf Onz’Hof het eerste recht van koop van een locatie gekregen, met alle ruimte wat moois te doen met de toren….

Onz’Hof is de uitvoeringsorganisatie voor de Stichting Knarrenhof. Deze Stichting is als voorbeeldproject genoemd door de Tweede Kamer, maar ook de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis, Lang Zult u Wonen, Trouw en NOS Journaal hebben positieve pers aan ons gewijd. Want wij doen het anders; bij ons stelt de deelnemer zijn eigen toekomstige woning samen. We zijn niet winst-georiënteerd, maar zoeken gelijkgestemden die een mooi evenwicht zoeken tussen noaberschap (belangrijk), privacy (minstens zo belangrijk) en betaalbaarheid (essentieel). We mikken op koop- en vrije sector huurwoningen vanaf ca € 230.000 (ca € 925 huur/mnd) of zoveel goedkoper als mogelijk.

Omdat wij AL LANG niet meer alleen voor 50+ bouwen proberen we hier geïnteresseerden van 25 tot 95 jaar te krijgen. Het gaat om ‘noaberschap’, het gaat om tijd en aandacht voor elkaar in een zo duurzaam mogelijke omgeving. En uiteraard betekent dit dat ook mensen van 21 of 99 die dit onderschrijven van harte welkom zijn.

Wat zijn we NIET:

  • Commerciële ontwikkelaars op zoek naar maximale winst
  • Een woongroep of ‘commune’
  • Duurzaamheidsfundamentalisten

Wat zijn we wel:

  • Bevlogen en zakelijk

Wat zoeken we

  • Creatievelingen
  • Ondernemende types
  • Mensen die het fijn vinden om fijne buren te hebben

Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina ‘Contact en inschrijven’.