Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

Wat?

Het Knarrenhof Concept 

Luxe en comfortabel: Knarrenhof 

Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger. Ooit waren dit plekken voor armeren, ouderen, weduwen en zieken. Het was er besloten en veilig, maar zeker niet luxe en comfortabel. En dat is ons concept wel. Knarrenhof stelt privacy en wooncomfort centraal in een veilige en afsluitbare hof. Ieder heeft een eigen voordeur, inpandige berging, terras, zolder en eigen afsluitbare schuur op het terrein.

Door de combinatie van ouderwets burenfatsoen en ‘’noaberschap’’ bent u hier nooit alleen. Met de gemeenschappelijke tuin en hobbyruimte is er namelijk mogelijkheid voor ontmoeting. Het is beslist geen woongroep, want niets moet gezamenlijk (!), maar het kan wel. De toekomstige ‘hovelingen’ organiseren samen het onderhoud, de zorg, energie etc. met hulp van de landelijke Stichting. Alles wat ze zelf kunnen doen, doen de bewoners liever zelf. Want als je dat laat doen door gebruikers zelf, is het altijd actiever, leuker, beter en goedkoper.  

Centraal bij ons staan de begrippen veiligheid, geborgenheid en onafhankelijkheid. Dat laatste uit zich ook doordat we MET onze geinteresseerden de plannen maken in plaats van OVER. Naar onze ervaring worden de projecten daardoor beter en leuker. Wij maken dan ook niet de beste plannen voor onze eigen portemonnee, we zoeken expliciet voor en met onze leden naar het voor hen meest optimale haalbare plan. 

Als u nu niet over uw eigen toekomst nadenkt, doet niemand anders dat meer. Want:

Dus bezint u zelf en zoek een partij die u helpt. Wij staan er in elk geval klaar voor.
 

Nieuws 8 mei 

Veel aandacht was voor Start bouw 1e Knarrenhof Nederland in Zwolle. Artikelen (dubbele pagina's) in Dagblad vh Noorden in Groningen, Drenthe en Friesland (Leeuwarder Courant). Ook TV-aandacht KLIK HIER. Meer linkjes en afbeeldingen op de pagina Pers. De vele aandacht leidt ook tot nieuwe kansen. In het prachtige Zutphen kan er nu een groot Hof ontstaan. We hebben al een groep mensen, maar er zijn meer woningen (die snel gebouwd kunnen worden) dan mensen. We zoeken daar dus nog geinteresseerden. Dus als u vlakbij een intercity-station in een prachtige stadje wil wonen met alle voorzieningen.....ga dan naar WAAR en lees de informatie over Zutphen.

Al meer dan 5300 deelnemers landelijk. Met name Uden komt heel hard binnen, heel veel aanmeldingen vanuit daar. En de nieuwe Amsterdammers n.a.v. het artikel in het Parool deze week staan er nog niet eens bij. Ontwikkelingen in Zutphen, Zwartewaterland, Oldenzaal en ook Doetinchem komt, positieve gesprekken met wethouders Haarlem, Tynaarlo, Noordoostpolder. We gaan dooorrrrRRRRR!

Oud Nieuws

En wie had nou gedacht dat 'wij-van-de-Knarrenhof' op 18 februari GROOT in de Cobouw staan, op 25 januari in de Telegraaf staan, op 5 januari op de voorpagina van de Trouw staan, en dat het NOS-Journaal en RTL-Nieuws in hun ochtend-uitzendingen aandacht besteden aan dit item. Zie ook de ilustraties onder of bij inspiratie/pers. Mooi voor ons en mooi voor mensen die op een sociaal actieve en veilige manier invulling willen geven aan hun 3e levenshelft. 

Nog ouder nieuws (2016)

1E START BOUW  VAN 1E KNARRENHOF ZWOLLE DEFINITIEF! 

In de Zorgvisie staan we met een groot artikel. Naast Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis is er nog een consumentenorganisatie die ons steunt: namelijk NCRV-KRO de Monitor KLIK HIER .

Bekijk HIER het interview met de initiatiefneemster in Zwolle en een enthousiaste deelnemer [KLIK HIER].

Wat doen we dan?
Knarrenhof is een landelijke organisatie zonder commercieel oogmerk, maar met een maatschappelijk doel, nl leeftijdsbestendige bouw voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame senioren.  Naast senioren ook voor ouders van gehandicapte kinderen, een meergeneratiehof, een jongerenhof etc. Naast grondgebieden ook in gestapelde vorm (appartementen). Nieuwbouw of hergebruik.

We werken anders dan gebruikelijk, van mens naar stenen in plaats van andersom.  Wij ontwikkelen gemeenschappen en netwerken van gelijkgestemden voor zelfstandig en prettig leven en wonen, en organiseren daar vervolgens de best mogelijke woningen bij.  Hoe wij werken:

Sinds 2010 is Knarrenhof actief en heeft ze een rol gespeeld in de hernieuwde aandacht voor het wonen in hofjes. Op veel plekken in Nederland vinden we navolging, je kunt dan ook rustig spreken van een 'revival of the hofjes'. Wij hebben daar met liefde een toontje aan meegeblazen, we zijn dan ook DE Hofleverancier van Nederland! 

U bent welkom en als uw plan of idee ook maar enigzins realistisch is zullen we er met u in gaan duiken!

 

Korte interviews op Radio 1

Interview één op radio 1 (vanaf minuut 52)

Klik hier voor het tweede interview (vanaf minuut 52)

 

 

Wat? Wat? Wat? Wat? Wat? Wat? Wat? Wat? Wat? Wat?