Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

Deventer (vereniging i.o.)

Update mei 2018– bericht van de initiatiefgroep:

Hoewel het er in deze fase van de realisering van ons project op lijkt dat er niet veel gebeurt, is dat zeker niet het geval. Er wordt druk overlegd met de gemeente en verschillende marktpartijen over een geschikte en haalbare locatie. We begrijpen dat u erg nieuwsgierig bent naar de voortgang en zullen u informeren zo gauw dat mogelijk is.  

Om wat meer status aan ons project te geven heeft de initiatiefgroep besloten dat we een vereniging in oprichting (i.o.) zijn. Aanvankelijk vroeg de initiatiefgroep zich af of we over zouden moeten gaan tot het oprichten van een vereniging maar al discussiërend hierover leek het toch beter dit uit te stellen tot het moment dat er één of meerdere locaties zijn gevonden om dan per locatie een vereniging op te richten.

Enkele leden van onze groep zijn op 5 april jl. op uitnodiging in Zwolle geweest ter gelegenheid van het op die dag officieel geopende eerste gerealiseerde Knarrenhof project van Nederland, een project van 48 woningen, verdeeld over twee hofjes met een gezamenlijk Hofhuys. Hoewel de tuin nog moet worden aangelegd ziet het complex er nu al prachtig uit. De fraaie variatie in de gevels zorgt voor een warme uitstraling. Verschillende bewoners hadden hun huis opengesteld voor bezichtiging en zijn zeer enthousiast over het bereikte resultaat.

Niet onbelangrijk is te vermelden dat bij de officiële opening van het project die ochtend  o.a. de wethouder van wonen van Deventer, dhr. Jan Jaap Kolkman heeft gesproken over het belang van dergelijke woonprojecten om de zorg voor ouderen  in de toekomst beheersbaar te houden.

Inmiddels is de belangstelling voor een Deventer Knarrenhof toegenomen tot 185 huishoudens, zo’n 300 mensen.

De initiatiefgroep en de landelijke organisatie blijven zich inzetten om beweging in het proces te houden.  Zodra er nieuwe ontwikkelingen te melden zijn zullen we u op de hoogte stellen.

Update maart 2018 - bericht van de initiatiefgroep: 

Sinds het vorige bericht is er zowel door de landelijke organisatie als door de initiatiefgroep hard gewerkt aan het verkrijgen van één of meerdere locaties in of rondom Deventer. Gisteren heeft de initiatiefgroep tezamen met Gert Santema, vertegenwoordiger van de landelijke organisatie de stand van zaken doorgenomen. Hoewel er vorderingen worden gemaakt zijn er nog geen concrete resultaten te melden, sommige zaken hebben nu eenmaal tijd nodig.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen! 

Ouder nieuws:
Op 13 december 2017 hadden we een volle zaal in Deventer! De zaal in het Stadhuis had 100 stoelen en deze waren allemaal bezet. Zie de foto hieronder. De wethouder Kolkman is deze avond begonnen. Hij is zeer positief en enthousiast over ons concept. Tijdens deze avond is er toegelicht wat het concept inhoudt en wat allemaal mogelijk is. De initiatiefgroep gaat nu, samen met ons, alle mogelijke locaties bekijken. 

Wordt zeker vervolgd!

 

Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven kijk op onze pagina 'Contact en inschrijven'.

Deventer (vereniging i.o.) Deventer (vereniging i.o.) Deventer (vereniging i.o.)