Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

Hoorn

Update november 2017 

De trekkers van een Knarrenhof in Hoorn, Leonie, Janine en sinds kort ook Kees, hebben dit najaar gesproken met wethouder van Eijk en daarna nog 2x met verschillende ambtenaren van de gemeente Hoorn. De gemeente is enthousiast over het concept en denkt mee over mogelijkheden om een zelfbouwproject te realiseren. In de wijken Hoorn Noord en de Venenlaankwartier zijn verschillende ontwikkelingen gaande.

De gemeente wil samen met Intermaris nagaan of hier mogelijkheden zijn voor samenwerking. Ontwikkelingen in deze wijken zullen echter nog een aantal jaren op zich laten wachten. In Risdam-Noord is wel een potentiele locatie die op korte termijn kansen biedt. De trekkers gaan onder de ingeschreven Knarren onderzoeken of zij voor deze locatie interesse hebben om te wonen een het eerste Hof van Hoorn. Wil je je interesse voor deze plek doorgeven? Voor inschrijven KLIK HIER

12 september 2017

Hoorn zoekt geïnteresseerden! Zie hieronder het persbericht van deze week. 

BEWONERS VOOR KNARRENHOF HOORN GEZOCHT

Een initiatiefgroep uit Hoorn en Blokker wil graag een Knarrenhof in Hoorn e.o. organiseren volgens het model van de landelijke stichting Knarrenhof. Deze stichting wil zonder commercieel oogmerk, leeftijdsbestendige bouw realiseren voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame vijftig-plussers (zie www.knarrenhof.nl). Wethouder Eijk – met ‘wonen’ en ‘ouderen’ in zijn portefeuille – heeft zich al enthousiast getoond; hij denkt mee over locaties en wil met ons samenwerken.

Als u zich vóór 22 september inschrijft op de website van de Knarrenhof worden uw persoonlijke wensen en voorkeuren meegenomen in het ontwikkelproces. Eind september praat de initiatiefgroep verder met de wethouder, samen met deskundige inbreng van de stichting.