Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

Alkmaar

Update november 2017 

De trekkers in Almaar hebben alle potentiele 14 locaties doorgesproken in Alkmaar. Alle locaties zijn aangestipt op een grote stadskaart van Alkmaar. Ze hadden daarmee snel duidelijk in beeld waar de locaties lagen en hun  afstand naar winkelcentra, openbaar vervoer en het centrum van Alkmaar. Besloten is om de energie voor onderzoek, haalbaarheid en verdere stappen te focussen op een 5 tal locaties. Daarvoor hebben ze een keuze gemaakt voor één locatie in Alkmaar Noord,  één in Zuid,  één in West, één in  Oost, en één in het Centrum, zodat zoveel mogelijk leden zich kunnen herkennen in een voor hun passende omgeving. Bepalende factoren waren de uitkomst van de locatie enquête, maar ook de haalbaarheid van een locatie zowel financieel, tijdsduur en complexiteit (bestaande bouw renoveren en inbouwen, zoals bv een afgevallen locatie de St. Josephkerk, is een kostbare zaak).

Er werd opgemerkt dat locaties op gronden van de gemeente en waar nieuwbouw gepleegd kan worden, over het algemeen het meest geschikt zijn om ons verder op te focussen. Waarom zoveel locaties vraag je je misschien af. Ten eerste zijn er al 100 knarren in Alkmaar die geïnteresseerd zijn ofwel hiermee kunnen al snel 4 hofjes gerealiseerd worden!! Men wil graag in een omgeving wonen waar men vandaan komt (sociaal contact behouden) en locaties zijn natuurlijk niet meteen beschikbaar. Het inzetten in meerdere locaties en het zoeken van samenwerking met partijen kan zorgen voor een breed scala aan woonomgevingen en woontypes.

Ook enthousiast geworden voor Alkmaar? Voor inschrijven; KLIK HIER 

Ouder nieuws - juni 2017 

Ook in Alkmaar heeft zich inmiddels een club serieuze enthousiastelingen gemeld. Zij hebben 'Victorientje' als persoonlijk symbool gekozen (zie foto), want een krassere knar kunnen zij zich als voorbeeld niet wensen! We zijn benieuwd naar het verhaal hierachter. Wikipedia leert dat het een rol heeft gespeeld bij de bevrijding van Alkmaar. Iets met Spanjaarden misschien?

Na publicaties in dagbladen en een oproep van de landelijke stichting, heeft zich in Alkmaar een groep gevormd. Qua aantallen gaat het hier ook weer enorm hard. Waar deze groep 1 maand geleden nog 17 personen groot was, hebben zich nu al 92 mensen aangesloten van in totaal 59 huishoudens/woningen.

Een locatieonderzoek is gestart en stappen in de richting van de verantwoordelijke wethouders van de Gemeente Alkmaar zijn in voorbereiding. Er is een initiatiefgroep met oander andere Paul Lichtenbelt en Sjaak Maas als actieve trekkers.  Ben je ook geïnteresseerd in een mooie levensavond op een zelfgekozen plek en onder voorwaarden waar je zelf aan bijdraagt, sluit je dan aan.

Alkmaar