Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

Uden (vereniging io)

Knarrenhof Uden, nu ook actief op Facebook! Klik op het icoontje hieronder   

Update 7 september 2017 

Op 7 september verscheen het artikel 'Gemeente gaat partijen vragen naar voorstellen voor locatie politiebureau'. Zie de foto van het artikel onderaan deze pagina. 

Update 26 juli 2017

Woningcorporatie Area Wonen wil meewerken in Knarrenhof Uden.
Tijdens een overleg op 25 juli jl. heeft woningbouwcorporatie Area Wonen (werkgebied Uden en Veghel) te kennen gegeven graag te willen meewerken aan de realisatie van Knarrenhof Uden. Nel Sangers van Stichting Knarrenhof Nederland verzorgde de toelichting op de doelstellingen en werkwijze van Knarrenhof voor het gezelschap, waarbij ook Ines Hoying van de werkgroep uit Uden aanwezig was. De medewerking van Area opent de mogelijkheden om ook sociale huurwoningen in het project te realiseren, naast de vrije-sector-huurwoningen en koopwoningen.

Nadrukkelijk geeft Knarrenhof Uden de voorkeur om een project te realiseren op de locatie waar nu nog de kazernes van Brandweer en Politie zijn gevestigd; over twee jaar zullen die op een andere locatie gevestigd zijn. De Gemeenteraad neemt na de zomer een besluit over de manier waarop het terrein aan de Leeuweriksweg ingevuld gaat worden.

De werkgroep Knarrenhof Uden bestaat op dit moment uit zes mensen, die zich willen inzetten voor de realisatie van het project in Uden. De kartrekker van deze groep is Ines Hoyng, die al langer met volle energie zich inzet voor dit project. De andere werkgroepleden zijn: Cees van Uden, Gert Bollen, Hans te Pas, Tonnie Litjens en Martin Vissers. De functies binnen deze werkgroep zijn nog niet helemaal verdeeld, maar dat zal verder gestalte krijgen als de groep binnenkort een vereniging gaat worden.

Update 14 juni 2017 
Inmiddels zijn we ook weer verder in Uden. Momenteel wordt de Vereniging Knarrenhof Uden opgericht. Als trekker fungeert de bevlogen Udense Ines Hoyng. Wij zijn blij met haar! Op woensdag 28 juni is een goed bezochte informatieavond geweest. Op deze informatieavond hebben we het concept toegelicht en zijn de mogelijke locaties aangestipt. Zie onderaan de pagina een foto van deze informatieavond.

Persbericht:

Daverend succes informatieavond Knarrenhof.

Met 150 senioren zaten ze in de PUL, waar ze vaak sinds ze een tiener waren, zich niet meer hadden vertoond. Nu ging het over hun toekomst als senior. ze wachten niet af totdat er hen iets overkomt, maar ze willen de regie in eigen hand nemen en duurzame, gelijkvloerse woningen bouwen bij elkaar met de afspraak van naoberschap, het liefst in een HOF. Er werd diep op de materie ingegaan bv hoe gaat het als je je huis daar moet verkopen? De senioren liepen ook vooral warm voor de vrijkomende locatie politiebureau/ brandweerkazerne en velen konden zich geen betere bestemming voor Uden voorstellen dan een Knarrenhof of meerdere hofjes (of eventueel meer verdiepingen)op dat terrein. Temeer daar het aantal senioren over 15-20 jaar de helft van de Udense bevolking uit 65+ers zal bestaan. Een aantal aanwezigen heeft zich opgegeven om bovenstaand ideaal te helpen verwezenlijken en gaat er mee aan de slag.

Als u ook geïnteresseerd bent in Knarrenhof kunt u zich hier aanmelden en kunt u het inschrijformulier invullen. Als u zich bij Knarrenhof inschrijft voor de gemeente Uden wordt u automatisch uitgenodigd voor informatie-bijeenkomsten.  

Zie hieronder een foto van de informatieavond en een foto van Ines Hoyng en Rietje Methorst.

Uden (vereniging io) Uden (vereniging io) Uden (vereniging io) Uden (vereniging io) Uden (vereniging io)