Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

Oldenzaal (vereniging io)

NOABERSHOF Oln'zl: update 1 juni 2017

Grote bewegingen in Oldenzaal. Eerder had Knarrenhof samen met de lokale trekkers van Noabershof Oln'zl een brief aan het College gedaan, wij stonden klaar voor de onderhandelingen, interesse genoeg!

Inmiddels heeft het college besloten. Het Grote Graves Es (2,1 ha) wat eerder door de gemeente werd aanbevolen als potentiele locatie werd niet meer passend gevonden. Jammer, daar hadden we een landelijke parkvariant in gedachten die de oevrgang van nieuwbouwwijk naar natuur maakt welke ook mooi passend was geweest.

Wel is een ander locatie aangedragen namelijk die aan de Carmelstraat. Zie ook onderstaand krantenbericht. Deze locatie is op de korte termijn veel klener (maar 2800m2) maar iets verderop in de tijd wordt deze groter. Het voordeel is wel dat deze locatie veel meer centraal ligt. We gaan praten en houden u op de hoogte!

Mensen kunnen zich bij Knarrenhof inschrijven via deze link KLIK HIER. Wij geven dan uw gegevens door aan de trekkers van Oldenzaal, de heren initiatiefnemers Otto Engels en Henk Koiter. 

Ouder Nieuws

Inmiddels zijn we al enige tijd verder. De Lokale Vereniging Noabershof Olnz'l heeft de plannen voor een Hof in Oldenzaal eerder aan de gemeenteraad gepresenteerd, en heeft aan de raad gevraagd om een uitspraak of ze dit steunen en hoe ze deze ruim 150 inwoners van Oldenzaal kunnen helpen om hun voorkeurslocatie te mogen kopen. Tegelijkertijd is een brief naar het College gegaan met nadrukkelijk het verzoek om een integraal onderhandelingsteam waar naast vastgoed, ook Wonen en Zorg zitting hebben, omdat juist daar veel voordeel voor de gemeente is te behalen. Helaas is op beide brieven van ruim 1 maand geleden nog geen reactie gekomen. Daarom was onderstaand krantenbericht in de Tubantia een mooie steun in de rug!

Op 23 maart een hele zinvolle en LEUKE dag gehad in Oldenzaal. Met Henk, Gerard en vz. Otto. 3 goedgemutste jongens op leeftijd en de bestuursleden van de Knarrenhof Vereniging 'Noabershof Oln'Zl i.o.'. Gezamenlijk hebben we de mogelijke locaties bekeken, gesprekken gevoerd met grondeigenaren en weer overleg met de zeer behulpzame mensen van de gemeente Oldenzaal. Het was een heerlijke dag vol zonneschijn, maar ook vol bruisende plannen en humor.

Wij zijn erg blij met dit soort lokale 'knar'trekkers met veel woon-, werk- en leefervaring. Zij weten wat ze willen, en wat ze kunnen, en waar dit kan en mogelijk mag. Ze kennen iedereen, en iedereen kent hen. Zie ook de foto onder. Nu al meer dan 160 deelnemers. We hebben onze voorkeurslocatie neergelegd voor de kortere en middellange termijn. Ook zijn na overleg met contactpersoon Huub en griffier Hans er brieven uit naar het College van B&W en de gemeenteraad. We zijn geen praatclub, we willen doen en een beetje snel. Want de tijd voor ons is nu eenmaal net iets minder groot dan wat achter ons ligt.

 

Mede dankzij mooie artikelen in onder andere de Tubantia nu al meer dan 150 mensen die zich ingeschreven hebben voor Oldenzaal. We gaan doorrr!!! We hebben nu een overicht van de mogelijke locaties in Oldenzaal en de inittiatiefnemers en trekkersvan Noabershof Olnz'l ter plekke (Henk Koiter en Otto Engels) hebben hierover al met de gemeente overlegd. We hopen nu snel een locatie concreet te kunnen maken zodat we door kunnen. er is meer dan voldoende interesse voor een groter project hier, dat is duidelijk.

De informatie-avond op 24 november was een succes. Iets meer dan 70 mensen kwamen langs om te horen vertellen over het concept Knarrenhof. Hieronder de foto van de goed gevulde zaal bij Hotel het Landhuis. Naast Oldenzaal en de directe omgeving waren ook geinteresseerden uit Zutphen, Wehl/Doetinchem en Ermelo aanwezig. Daar overweegt men ook om Knarrenof toe te passen. De volle zaal, de positieve reacties en het binnenstromen van aanmeldingen maken duidelijk dat Oldenzaal er klaar voor is. De komende 2 maanden gaan we op zoek naar locaties en dan zullen we dit terugcommuniceren aan de mensen.

Hieronder een interview met Otto Engels voor Radio twente.

http://www.twentefm.nl/popup/pop_gemistplayer.php?audio_id=7527

Oud Nieuws: Oktober

De eerste 15 mensen hebben zich aangemeld voor Noabershof Olnzl. deze week zaten we met wethouder Alida Renkema om tafel en een team van ambtelijke ondersteuners. We kunnen niet anders melden dan dat het een prettig gesprek was, en dat de gemeente een positieve grondhouding heeft ten aanzien van het concept. Wethouder Renkema vertelde dat ze het concept al langer kent en ook volgt. Ze gaf verder aan dat als zij 55+ is ze ook zeker interesse heeft in deze plattegronden en manier van wonen.

We hebben in goed overleg gekeken naar mogelijkheden, en er ligt nu huiswerk bij ons om samen met de lokale trekkers Otto Engels en Henk Koiter dit verder te brengen.

We hebben in elk geval al wel een datum gepland voor een informatie-avond in Oldenzaal. Op 24 november aanstaande zal in Oldenzaal het concept nader worden gepresenteerd. U bent daarvoor welkom en kunt zich hiervoor opgeven bij noabershof.olnzl@gmail.com en krijgt dan plek en tijdstip door.

De voortekenen zijn goed!

Inschrijven als geinteresseerde doet u niet bij Otto maar bij ons via info@knarrenhof.nl. Als u [HIER KLIKT] komt u op onze contactpagina. U klikt dan of op de knop inschrijven, of op het aangegeven mailadres. Vergeet niet de plaats van uw voorkeur door te geven! mensen mogen bij ons woningen kiezen op volgorde van inschrijfdatum. Het vrijblijvend inschrijven is daarom niet onbelangrijk.

Ouder Nieuws

Zoals elders ook vaak gebeurt zijn we ook hier benaderd door een lokale enthousiasteling; Otto Engels, in samenwerking met Henk Köiter. Zij ziet goede kansen in Oldenzaal voor Knarrenhof. Wij hebben hen een en ander aan informatie gestuurd. Om de belangstelling te peilen is een flyer in beperkte kring verstuurd. Op 20 oktober is er een informatie bijeenkomst waar beiden het initiatief zullen toelichten en vragen beantwoorden. Mocht er voldoende interesse blijken dan zal zo nodig een media-offensief worden ingezet. Eind november/begin december wordt dan in Oldenzaal een 2e informatie-avond gehouden waarbij ook Knarrenhof aanwezig zal zijn.

Contactadres voor meer informatie over Oldenzaal: noabershof.olnzl@gmail.com

Oldenzaal (vereniging io) Oldenzaal (vereniging io) Oldenzaal (vereniging io) Oldenzaal (vereniging io) Oldenzaal (vereniging io) Oldenzaal (vereniging io)