Welkom bij Knarrenhof

een pagina
terug
thuis

Zwolle (vereniging)

Het Zwolse Hof: Update 13 oktober 2017

Het dak zit erop!! Zie de foto hieronder. Het einde van de bouw is in zicht.. de oplevering komt eraan! 


Nieuws mei 2017

Op Hart van Nederland was het te zien, in tegenstelling tot de aangekondige optocht vol scootmobiels (''U moet even geduld hebben, het kan even duren voor deze oude langzame mensen hier zijn....), verscheen een optocht met ruim 40 motoren van de jarige Motorclub Zwolle. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, en een beetje knar houdt wel van een knipoog. Een lange stoet mensen met veel woon-, leef-, werk- en rij-ervaring kwam aangetourd. Getooid met vlaggen en kleurige Knarrenhof-sjaals. Niks geen scoootmobiels, wel een knipoog naar naamgever 'van Kooten' die als oudere jongere op zijn Harley de fietsenberging van zijn senior-citizen-appartment niet inkwam. Omdat zijn stuur te breed was; ''Ik begin mijn eigen Knarrenhof wel!'' riep Koot uit. Ruim 100 mensen waren op onze feestelijke start, we hadden lol met elkaar. Ook Frion was er, directies, wethouder, gedeputeerde. Een mooi voorteken voor het sociaal actief wonen wat hier gaat plaatsvinden! 

KLIK HIER voor Reportage Hart van Nederland. Klik hierna voor raportage Focus TV Zwolle en Motorclub-mix

Zie hier ook een interview met Liedeke en Peter.

http://nlzorgtvoorelkaar.nl/nieuws/2017/02/14/de-knarrenhof/

Ook enthousiast geworden? Voor inschrijven KLIK HIER

Ouder Nieuws
Het blijft wel een donkere pagina dat ook de bewoners het niet is gelukt om een oplossing te vinden die zonder gas is. En dat blijft vreemd dat al jarenlang hele woonwijken 'van het gas af zijn', maar dat wij wij als organisatie en de bewoners zelf daar onvoldoende in geholpen worden om dat te realiseren. Het beleid van rijk, provincie en gemeente staat er bol van, maar meer dan mooie (beleids)woorden waren er niet beschikbaar. En aan beleid kun je je niet warmen..... Afijn niet alles lukt. In alle navolgende projecten blijven we dat proberen!

Ook komt nu schot in Stadshagen, we hebben het eerste overleg over 12 woningen aldaar gehad inclusief een verkaveling en een grondprijs. Beiden zijn wezenlijk anders dan hoe wij het indertijd (1,5jr geleden) hebben ingestoken, maar we zijn slechts 1 van de betrokken partijen, dus hier moet indringend over doorgesproken worden.

Nog Ouder Nieuws
Eind oktober heeft de gemeenteraad Zwolle unaniem het verbeterde Bestemmingsplan Aa-landen vastgesteld. Daarbij zijn de bezwaren van omwonenden als voldoende ingevuld, of verworpen verklaard. De gemeenteraad was uigesproken enthousiast over het concept en gaf aan dat de Start Bouw geen dag meer vertraagd zou mogen worden. Mooi!

Helaas bleek het all-elecric concept dermate innovatief dat enkele van onze samenwerkingpartners de sprong in dit nieuwe nog niet aandurfden. En bij twijfel moet je niet inhalen. Wordt vervolgd! Ook is overleg gevoerd met de Werkgroepen Bouw & Techniek, Onderhoud en Beheer en Organisatie & Juridica. Samen met de aspirant-bewoners zetten we nu de puntjes op de i. De Start Bouw staat nu gepland op april 2017, de eerste opleveringen zijn hopelijk dan al eind 2017. 

Nieuws uit de Steentijd
In de nazomer heeft het MT van de woningbouwcorporatie deltaWonen aangegeven in te stemmen met de deelname in Knarrenhof. Wij zijn hier erg blij mee! Nu is het zeker dat dit mooie concept ook voor de sociale huur wordt aangeboden. Daarnaast is inmiddels de 1e ronde van de bestemmingsplanprocedure geweest. 

Een rondgang van onze leden langs de deuren leert ook dat het overgrote deel van de omwonenden ronduit positief is. Er zijn maar enkelen die vanuit de Arne nog proberen zaken te veranderen. Bijna alle woningen zijn inmiddels onder optie. Dit 45+ project combineert mensen van 45 tot 89 in een proces van wederzijdse burenhulp en verantwoordelijkheid. We zijn er razend trots op. In december 2015 stond Knarrenhof in de Volkskrant. In een artikel hoe lastig het is voor bewoners-initiatieven om ook de financiering zelf te regelen. Zie onder de uitsnede over Knarrenhof.  Op 8 dec is er een informatie-avond geweest voor omwonenden. Als goede nieuwe buren willen we de omgeving eerlijk en transparant vertellen over het nieuwe plan. Ooit was het een druk zwembadterrein met veel auto's in de zomer. Maar nu is het al een paar jaar een heerlijk rustig grasveld. En dat gaat verdwijnen. Maar 1 ding is zeker, lager dan de 1-laag+kap woningen van de Knarrenhof zal geen enkel nieuw plan worden! Omdat ook ruim 40% van onze deelnemers uit de wijk Aa-landen komen hebben we goede hoop dat de directe omgeving de nieuwe buren een warm welkom gaat heten.

Prehistorisch Nieuws 
In Zwolle zijn we eind 2010 begonnen. Hier zijn we de eerste jaren ondersteund door de provincie Overijssel. Zij zijn al jaren onze trouwste netwerk-partner waarvoor dank! Op de weer drukbezochte ALV in Zwolle hebben we op 24 september 2015 het heugelijke nieuws aan onze leden verteld. Na 5,5 jaar hard werken hebben we overeenstemming over de grondprijs met de gemeente Zwolle over de locatie 'voormalig Aa-bad' in Zwolle.

Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging) Zwolle (vereniging)